Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğan, Hayatını Kaybeden Canlarımızı Saygıyla Anıyoruz

Erzincan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ayhan Doğan, “Sivas Madımak Oteli katliamının 27. yılında katliamda hayatlarını kaybeden 37 canı saygıyla anıyoruz” dedi.

Erzincan Cumhuriyet Halk Partisi

Erzincan CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, açıklamasında şunlara yer verdi; “ Bugün 2 Temmuz 2020. Bundan 27 yıl önce Pir sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas ilimize giden 33 aydınımızın ve 2 otel çalışanının katledilişinin 27. yıl dönümü. Şeriatçı gerici güçler tarafından devlet görevlilerinin gözü önünde açık ve net bir şekilde katliamın yapılacağını göstere göstere Madımak Otelini ateşe verip, 35 canımızın diri diri yakılarak katledilmesine tüm yetkililer seyirci kalmışlardır.

Sorumlular belli güçler tarafından korunarak, olayı gerçekleştirenlerin birçoğunun yargı önüne çıkarılıp hesabının sorulmadığını belirten Doğan, “Günler öncesinden katliamın yapılacağı bilgisi ortalıkta dolaşırken, yetkililer tarafından hiçbir önlem alınmayarak katliamın yapılmasına seyirci kalınmıştır. Madımak Otelinin önünde toplanan kalabalığın dağıtılmaması daha çok insan toplanmasına ve katliamın yapılmasına davetiye çıkarmıştır. Sivas katliamının hedefi sadece egemen inanç sistemi dışında kalan, yıllarca ezilen, sömürülen ve yok sayılan Alevilerin yanı sıra vicdanlar katledilmiş, insanlık kendisini yakarak insanlığı katletmiş, demokrasi, anayasal haklar, düşünce özgürlüğü yakılarak yok edilmiştir. Saldırganların engellenmeyerek katliama çanak tutulması, ardından olayın üstünün örtülmesi ve sadece bir kısım kişinin göstermelik cezalar alması, geçmişte yaşanan benzer katliamların ortak özelliği olarak dikkat çekmektedir” dedi.

33 aydının ırkçı gerici güçler tarafından katledilmesi, katillerin iktidar güçleri tarafından korunması, aradan geçen 27 yıla rağmen yarattığı acıların tazeliğini sürdürmesinin tesadüf olmadığını söyleyen Doğan, “Sivas katliamı Maraş, Çorum ve Gazi Mahallesi katliamları gibi bilinçli bir şekilde karanlıkta bırakılarak unutturulmak istenmiştir. Siyasi sorumlular hesap vermemiş, katliamın arkasındaki karanlık güçler bilinçli olarak açığa çıkarılmamıştır. Geçmişte halkları birbirine karşı kışkırtarak kitlesel katliamlara ve cinayetlere zemin hazırlayanlar, bugün ısrarla ayrımcı, tekçi, ırkçı ve gerici politikalarını sürdürerek halkaların eşitliğini, barış içinde bir arada yaşama iradesini engellemek için saldırılarını yoğunlaştırmaktadırlar.

Toplumsal barışı tehdit eden saldırı ve katliamlar, farklı kimlik, inanç ve kültürlerin barış içinde ve kardeşçe bir arada yaşama isteğini asla kıramamıştır. İnsanlık kendisine karşı işlenen suçları ve bu suçları işleyenleri asla unutmamış ve unutmayacaktır. İnsanlık düşmanı gericiliği ve ırkçılığı lanetliyor, yitirdiğimiz canları 27 yıl sonra aynı duygularla anıyoruz. Onları ağıtlarla değil uğrunda yaşamlarını verdikleri insanlığı, demokrasiyi ve özgürlükleri toplunda egemen kılarak yaşatacağız. Bu güne kadar katliamlarda hayatını kaybeden canlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.