Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binali Yıldırım, Yolları Böleriz Türkiye'yi Böldürmeyiz

Erzincan Binali Yıldırım Üniversite Vakfı yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere Erzincan’a gelen son Başbakan 28. Dönem TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Türk Telekom tarafından yapılan Kütüphane açılışını gerçekleştirdi..

Erzincan Binali Yıldırım Üniversite

Erzincan Binali Yıldırım Üniversite Vakfı yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere ve bir dizi açılışlarda bulunmak üzere memleketi Erzincan’a gelen Yıldırım, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yalnız bağ yerleşkesinde yapımı Türk Telekom tarafından yapılan Kütüphane, Okuma Salonu açılış törenine katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “Türk Telekom’un değerli yöneticilerinin ve TT eski Genel Md Yrd. Şükrü Kutlu beyefendinin çok önemli katkılarıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kütüphanesi 1 yıl gibi kısa süre içinde bitirilerek açılışa hazır hale getirildi. Üniversitemize,  Erzincan’ımıza yakışır bu güzel yerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ederim.

10 bin metrekare kapalı alana sahip bu bina; İçerisinde çok özlediğimiz öğrencilerimizin son derece rahat bir ortamda çalışmalarını sağlayacak 700 kişi kapasitede olan, 3 ü engelli okuma salonu olmak üzere toplam 29 adet çalışma salonunu barındırmaktadır. 120 bini aşkın kitabın olduğu kütüphanemizde, Ayhan Songar hocamızın, kıymetli büyüğümüz Sayın Şefik Aras Beyefendinin ( her ikisine de Rahmet ve minnetle yâd ediyorum) olmak üzere 10’u aşkın hayırseverin bağışladığı kitaplar da kütüphanemizin raflarında yer almaktadır.

Üniversitelerin ve tüm eğitim kurumlarının en büyük hazinelerinden biri şüphesiz kütüphanelerdir. Kütüphanelerinde en önemli öğesi kitaplardır.   Kitap, bilgi dostudur. Bizi hiç gitmediğimiz, görmediğimiz yerlere götüren kitaplar bizlere hayal bile edemediğimiz dünyaların kapılarını açar. Kitap bilgidir; kitap erdemli olmanın en önemli yardımcısıdır.

Çok sayıda kütüphanelerimizin olması elbette önemlidir, ancak daha önemlisi o kütüphanelerin içinde yer alabilmektir. Ve daha da önemlisi onun içinde okuyan bir nesil yetiştirebilmektir. 2020-21 eğitim öğretim yılında YÖK tarafından ilan edilen öğrenci kontenjanlarımız yüzde 98 gibi yüksek bir oranda dolmuştur. Toplamda 24.500 öğrencimiz bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl 76 olan yabancı öğrenci kayıt sayısı, bu yıl yaklaşık 6 kat oranında artarak 440 öğrenciye, toplamda ise 583’e ulaşmıştır.

Geçtiğimiz aylarda Azerbaycan ve Nahcivan ziyaretinizde temaslarda bulunduğunuz Nahcivan Üniversitesi işbirliği protokolü imzaladık. Aynı üniversite ile önümüzdeki ay tarih alanında bilimsel bir ortak toplantı gerçekleştirilecektir. Halen 14 ülkedeki 43 Üniversite ile ikili anlaşmamız bulunmaktadır. Yine bu ay içerisinde California üniversitesi ile ikili anlaşma protokolü imzaladık. Avrupa ülkelerindeki 102 üniversite ile ERASMUS anlaşmamız bulunmaktadır. Dolayısı ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi “ Anadolu’da bir Dünya Üniversitesi” öz ülküsüyle adımları sağlam bir şekilde atmaktadır. Üniversitemiz,  US News Rankings ismindeki Amerika menşeli Dünya Üniversiteleri sıralamasında dünyada 971. sıraya, Ülkemiz Üniversiteleri arasında ise 16 sıraya yükselme başarısını göstermiştir. Aynı sıralamada Üniversitemiz Fen- Edebiyat Fakültesi Fizik bölümü dünyada 380. sıraya Ülkemizde ise ilk 10’a girme başarısını göstermiş. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretim üyelerimize sizlerin nezdinde teşekkür ediyorum. Kütüphanemizin ve Sibel Çakır anaokulunun yapılmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, Hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah tan diliyorum” dedi.

Programda daha sonra konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas, “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde yıldırım hızına erişildiğini müşahede etmekteyiz. Nitelikli eğitimi, deneyimli kadrosu ve dinamik yapısıyla Erzincan’ımız için, ülkemiz için hatta ve hatta tüm insanlık için Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi bir marka haline gelmiştir. Bir değer haline gelmiştir. Temennimiz odur ki bu marka haline gelen eğitim yuvamızda milli ve manevi değerlerine bağlı, atasını ecdadını tanıyan ve yolda istikamette yürüyen ve yolcu olduğunu bilen bir nesil yetişir. Medeniyetimizi yükselterek, Mevlana Hazretleri’nin Pergel Metaforu’nda olduğu üzere bir ayağı kendi topraklarımızda ve bir ayağı da tüm dünyaya uzanan nesiller yetişir. Beklenen ve özlenen milletimizi insanlık huzurunda laik olduğu dereceye yükseltir.

Emeklerinden dolayı ülkemize ve Erzincan’ımıza vermiş olduğu milletimizin büyük teveccühüne mazhar olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Türk Telekom yöneticilerine, hemşerimiz Türk Telekom İnternational Grubu Genel Müdürü Şükrü Kutlu’ya, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve ekibine; ilimiz ve ilçelerimiz adına teşekkürlerimi ileterek, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi..

Programda son olarak konuşan Binali Yıldırım; “Kütüphanelerde ki, okullardaki, üniversitelerdeki cıvıl, cıvıl canlı yaşamı maalesef sürdüremiyoruz. Ümit ve dua ediyorum ki bu bela hem ülkemizin hem de insanlığın başından bir an önce def olsun ve hayat normale dönsün. Bu sürdürülebilir bir şey değil, ama bunun bize, öğrettiği çok şey var. Hayatın bundan sonra ki şeklinin nasıl olacağını bu musibeti yaşayarak öğrendik biraz pahalıya mal oldu ama dünyada şu anlaşıldı ki iş bir noktaya gelince ne para ne mülk ne zenginlik ne de güç kuvvet gözle görülmeyen elle tutulmayan bir saç kılının binde bir büyüklüğünde bir mikropla dize gelebiliyor. Bu aslında bölgesel barışı küresel barışı tehdit eden olaylar karşısında insanlığın alması gereken bir tutumu ifade ediyor.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SON 20 YILINDA SORUMLULUK ALDIK

Son Türkiye cumhuriyetinin son 20 yılında sorumluluk aldık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere onun kadroları olarak ülkemizi bir baştan bir başa kalkındırmak için çok büyük gayretler gösterdik.

YOLLARI BÖLDÜK GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİK

Ülkenin doğusu ile batısını kuzeyi ile güneyini birbirine yaklaştırdık bütünleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik ama hep şunu söyledik burada da tekrar ediyorum yolları böleriz Türkiye’yi böldürmeyiz.  Bu ülkenin başının belası olan bu ülkenin kalkınmasını geciktiren kardeşliğini bozan ve emperyal güçlerin maşası terör örgütleriyle de amansız mücadeleyi yaptık. Bunu yapmaya da devam edeceğiz.  Eğer ülkemizde güvenlik konusu gündemden çıkarılmazsa başka şey konuşmanın bir anlamı yok. Tabi bunu yaparken özgürlükleri feda etmeden güvenliği özgürlüğe tercih etmeden özgürlük güvenlik ikisinin de dengesini kurarak yapmak çok önemli. Bu gün terörle mücadele konusunu ehemmiyetini hafife alanların bu yaşanan acıları hatırlamasında yarar var. Hiç bir zaman doğu güneydoğuda yaşayan Kürt kökenli veya başka etnik gruptan vatandaşlarımızla bizim bir sorunumuz olmadı.  Bundan sonra olmaz. Kürtlerinde Türklerinde tek sorunu var terördür PKK’dır. Hedefte bu emperyal güçlerin maşası olan bu terör unsurlarını ülke topraklarından söküp atmaktır. Onun dışında başka bir amacımız yok. Onun için aramıza nifak sokmaya çalışmak kardeşliğimize zarar vermek isteyenlere asla ve asla geçit vermeyiz bu böyle bilinmelidir. Bunun mücadelesini gece gündüz demeden dağ bayır soğuk kış şartlarında hudutlarımızda bayrağımızı dalgalandıran kahramanlarımıza şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

Düzenlenen programa Türkiye Cumhuriyeti 27. ve son başbakanı, 28. TBMM Başkanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3 Ordu Komutanı Korg. Şeref Öngay, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Cumhuriyet Baş savcısı Abdullah Akın Çiçek, İlçe Belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.