Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Merkez İlçede 2. Bulut Dönemi

AK Parti Erzincan Merkez ilçe teşkilatı 7. Olağan kongreleri AK Parti MKYK üyesi 26. Dönem Hatay milletvekili koordinatör milletvekili Fevzi Şanverdi ve AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

AK Parti Erzincan Merkez

Kavak yolu Bahçesaray Sosyal Tesislerinde 13.30 da başlayan 7. Olağan kongre de delegeler ve misafirler Korona virüs tedbirleri kapsamında ateşleri ölçülerek ve sosyal mesafeye uygun olarak bahçeye alındılar. Kongre AK Parti MKYK üyesi 26. Dönem Hatay milletvekili koordinatör milletvekili Fevzi Şanverdi ve AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ın alana gelmeleri ile başladı.

Oluşturulan divan da başkanlığını AK Parti MKYK üyesi 26. Dönem Hatay milletvekili koordinatör milletvekili Fevzi Şanverdi’nin yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

AK Parti Erzincan Merkez ilçe teşkilatı 7. Olağan kongreleri AK Parti MKYK üyesi 26. Dönem Hatay milletvekili koordinatör milletvekili Fevzi Şanverdi ve AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, AK Parti İl Başkanı Mehmet Şireci, 26’ıncı dönem Milletvekili Sebahattin Karakelle’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kavak yolu Bahçesaray Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Erzincan Merkez İlçe 7. Olağan genel kurulda tek liste ile seçime giren mevcut başkan Av. Ferhat Bulut yeniden seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Ferhat Bulut: “Gönül isterdi ki bu kongremizi daha büyük salonlarda daha büyük katılımla yapalım. Fakat malumunuz kongremizi korona virüs pandemisinin gölgesinde yapıyoruz. Bu vesile ile Covid-19 pandemisinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.

Bulut konuşmasında; “Ben sözlerime başlamadan evvel 11 KASIM 2017 gününden bu yana birlikte çalıştığım tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma partimize verdikleri emeklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 2017 yılındaki 6. Olağan kongremizde “bugün çok heyecanlıyım ” demiştim. Bugün de yine aynı heyecanı içimde hissediyorum. Partimizin kuruluş günü olan 14 Ağustos 2001 tarihinde davamızın lideri, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasını izlerken, babamın gözlerindeki heyecana şahit olduğum bu davaya Merkez İlçe Başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim için çok heyecanlıyım. Bize tevdi edilecek görevin ve sorumluluğun çok önemli olduğunun bilincindeyim. Bugün görev alacak kadrolar Erzincan’ı ve Türkiye’yi çok kritik ve ehemmiyetli olan 2023 hedeflerine taşıyacak kadrolar olacaktır.  Çok kıymetli delegelerimizin takdiri ile göreve getirildiğimizde, bu sorumluluk bilinci ile hareket edeceğimizden, canla başla çalışacağımızdan, bütün benliğimizle Ak parti ailesine ve Erzincan’a hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz büyük Türkiye davası için, 2023 ve 2071 hedefleri için yılmadan, bıkmadan,  hevesle, sevda ile bu davaya hizmet etmeye Allah’ın izni ile devam edeceğiz. Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Erzincan sevdalısı, iftihar kaynağımız, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, yol arkadaşlığında tüm teşkilatlarımızla tek vücut olarak, birlik içinde Yeni Türkiye Hedefimize ulaşacağız. Yeni Türkiye’nin teminatı olan 7. olağan kongre süreci kapsamında gerçekleştirdiğimiz, merkez ilçe kongremizin partimize, ilimize ve milletimize hayırlı olmasını niyaz ediyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

YENİ BİR DÖNEME KUCAK AÇIYORUZ

Daha sonra konuşan AK Parti İL Başkanı Mehmet Şireci: “AK Parti Erzincan İl Başkanlığı olarak tek vücut halinde hareket ederek tüm Türkiye’mizde olduğu gibi Erzincan’da da kongrelerimiz milletimiz ile yeniden kucaklaşmamıza vesile olacaktır. AK Parti İl Başkanı olarak göreve geldiğimiz günden itibaren tüm teşkilatımızla gece gündüz demeden milletimizin hizmetine koştuk. AK Partimiz kurulduğu günden bu yana her seçimde başarısını taçlandırdı, ülkemize ve milletimize hizmet etti. Millet ve hizmet askıyla başlayan yolculuğumuzu, ulaşımdan eğitime, kültürden sağlığa, savunma sanayisinden enerjiye başardığımız yüzlerce hedefler ile taçlandırdık. Ülkemiz için her zaman daha iyisini, en iyisini arzuladık. Geldiğimiz noktada, Türkiye’nin partisi olarak yeni bir döneme kucak acıyoruz.

İNSAN, SEVDAMIZDAN TÜRKİYE EKSİK OLMADI

Siyasetimizin merkezinden İNSAN, sevdamızdan TÜRKİYE eksik olmadı. Bu uğurda milletimizle omuz omuza yeni mücadelelere atılmaya ilk günkü̈ askla bir kez daha hazırız. Kendimiz için, ailemiz için, Türkiye’miz için, İnandığımız yolda yürüyoruz. AK Partimizin 2023 hedeflerine doğru durmadan ilerlememizi sağlayan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kongreler değişim, yenilenme ve bir araya gelme sürecidir. Bu dava kutlu bir davadır. Küçük meselelerle bertaraf edilemez. Bu Dava Türkiye Davasıdır, Bu dava Erzincan Davasıdır, Bu dava Ayasofya’dır, Çanakkale’dir, Malazgirt’tir. Bu ülkenin gururu bizlerin en güçlü desteği bu toprakların evladı Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, gönüllerin dava adamı Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı Sayın Binali Yıldırım’a teşkilatım adına, Erzincan adına teşekkürlerimi sunuyorum. Erzincan’ımız için ne zaman dara düştüysek her zaman yanımızda arkamızda oldu. Milletimizin gönlüne taht kurdunuz. Bizlerde başbakanımızın açtığı bu yolda bu millete hizmet etmekten onur duyuyoruz. Partimizin kuruluşundan günümüze kadar Partimize hizmet eden, İl Başkanlarıma, Milletvekillerime, merkez ilçe başkanlarıma, ilçe başkanlarıma, kadın ve gençlik kolları başkanlarıma, yönetim kurullarına bu davaya gönül veren AK gönüllülerin emeği ve katkısı olan Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Rahmeti Rahmana Kavuşan dava arkadaşlarıma Allahtan rahmet diliyorum. Kongremizde millete hizmet yolunda İnandığı yolda yürüyen AK kadrolarımızda göreve gelecek Merkez İlçe Başkanım Ferhat Bulut’a ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKÂYESİ

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır; ”AK Parti kurulurken dava ruhuyla kurulmuş olan bir harekettir” dedi. Çakır konuşmasının devamında; “AK Partinin gelişi ile Ülkemizde hep gelişim, dönüşüm oldu. 80 yıl boyunca yapılmayan hizmetler AK Parti hükûmeti döneminde 17 yılda yapıldı. Yollar, Barajlar, farklı yatırımlar, Üniversiteler, Organize sanayi bölgelerinde ki yatırımlar ve daha sayamadığımız hizmetler. En basit olarak Erzincan’ımızda ki eski yolları hepimiz hatırlıyoruz. Darbecilerin, Cuntacıların baskılarına rağmen bu hizmetler yapıldı. Bu başarı ve hizmetlerin altında elbette sizlerin oyları ve destekleri var. Bu yüzde diyorum ki AK Parti sizin partiniz. Bizim Partimizin bir şarkısı var nedir “Bizimkisi Bir Aşk Hikâyesi” bunun için gece gündüz demeden milletimize sevdalı olduğumuzu biliniz. ,

DARBE ÇIĞLIKLARI ORTAYA ÇIKIYOR

AK Partinin kaderinin Ülkenin kaderi ile eş değerde olduğunu söyleyen Çakır, “AK partinin oy kaybetmesi durumunda ülkede hemen darbe çığlıkları ortaya çıkıyor. Terör olayları hemen artış gösteriyor. İnşallah artık o günler geride kaldı. AK Partinin kurulmasının ardında farklı adlarda darbe çığlıkları atıldı. Bunları kim bozu, siz bozdunuz. Nasıl bozdunuz sandığa giderek AK Partiye oy vererek. Bunun için bu parti şahısların değil hepimizin partisi” dedi.

BİR OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ

Gençlerin yakın zaman da yaşanan FETÖ darbe girişimini unutmamalarını söyleyen Çakır, “aslında FETÖ burada sadece bir maşa arkalarında ağa babaları Avrupa ve Amerika var. Bizim gençliğimiz topa, tüfeğe hatta bu milletimizin vergileri ile alına silahlar yine millete doğrultuldu. İçimizde birçok hain var onları da biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ve Cumhuriyet tarihimizde ki bir ilk olan Doğalgaz müjdesini açıkladığın da milletimizin yüzü gülerken muhalefet bulunan doğalgazı 10 yılda çıkartamazsınız diyor.  Amerika’nın ağzından konuşuyorlar. Amerika e diyor, siz çıkarmayın biz size veririz. FETÖ darbe girişiminin ardından biz ne yapık. Savunma Sanayisini yeniledik. Tamamen bağımsız hale geldik. Dışa bağımlı olduğumuzda kiraladığımız sondaj gemilerinin yaptıkları araştırmalarda bir şey yok deniliyordu, şimdi ne oldu kendi Gemilerimiz Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, piri Reis gemilerimiz buldu. Bunun için bir olacağız, diri olacağız” dedi.

ERZİNCAN’IMIZA HIZLI TREN GETİRİLMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise konuşmalarında; “Ülke genelinde en önemli yatırımların başında yoların geldiğini söyledi. Milletvekili Karaman, “Yapılan hizmetlerde bu toprakların yetiştirdiği sayın başbakanımızın çok büyük emeği var. Bu çalışmaların en önemlilerden birinin Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan yol. Ülkemizin doğudan Batıya giden yolları biraz daha kolay yapılan yollar. Kolay olduğu kadar da zor şartlarda yapılan yollar. Bunun için Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan yol burada İliç, Kemaliye, Refahiye yolu devam ediyor. Bütçenin büyük kısmı ayarlandı. Bulunan Doğalgaz bütçemize sağlayacağı katkı ile inşallah devam eden bu yolu tamamlamak istiyoruz. Milletvekilimiz ile birlikte Erzincan’ımıza hızlı tren getirilmesi için çaba göstereceğiz. Bu yılsonuna kadar Tren Sivas’a gelmiş olacak. Sivas Erzincan ihalesi de bu arada yapıldı. İnşallah Refahiye ‘ye ve Erzincan’a gelecek.

ŞEHİR HASTANELERİ İŞİMİZE BU SÜREÇTE ÇOK YARADI

Bir PANDEMİ sürecinden geçtiklerini de söyleyen AK Parti Erzincan Milletvekili Karaman, “PANDEMİ sürecinde Türkiye olarak, hükümetimizin kurduğu şehir hastanelerimizden dolayı şanslı olduğumuzu unutmayalım. Şehir hastaneleri işimize bu süreçte çok yaradı. Bunun için Türkiye bu süreci en iyi yöneten ülke konumunda. Erzincan ilimizde de böyle oldu. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi eğitin ve Araştırma hastanemizin ek binasının tamamlanması sonrası çıkan PANDEMİ de çok şükür sıkıntı yaşamadık. Bu süreçte hükümetimiz çok yardımlarda bulundu. 

ERZİNCAN BÜYÜYECEK, TÜRKİYE BÜYÜYECEK

Mayası Refahiye’de vurulan 24Erzincansporumuz bu yıl 2. Lige yükseldi. 2. Lige yükselen takımımızın ihtiyacı olan stat için çalışma devam ediyor. İnşallah bu yılsonuna kadar kavuşturulacak. Yine Dört yolda yeni hastane binamız yapımına sıfırdan başlandı. Bu hastane Türkiye’de başka bir yerde yok sadece Erzincan’ımızda var. Diğer taraftan barajlar, göletler bu büyük yatırımların takibini Ankara’dan yapıyoruz. Yatırımlar devam edecek Erzincan büyüyecek, Türkiye büyüyecek” dedi.

BÜYÜYEREK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Dışardan da sıkıntılar yaşandığını belirten Karaman, Bir yandan Libya, Suriye, sorunları ile uğraşan hükümetimiz diğer taraftan Akdeniz ile olan sıkıntımızdan da bahsetmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın Karadeniz’de Doğalgaz müjdesi bizim için çok önemli. Millileşince bu çalışmaların semeresini inşallah Akdeniz’de de alacağız. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok ama bir karış toprağımız da kimseye vermeyiz. Bu ne demek bizim kimsenin bir damla suyunda gözümüz yok, ama kimseye bir damla suyumuzu da vermeyiz. Bunun için Akdeniz’i de koruyacağız, Karadeniz’i de, buralarda doğalgaz arama işine de devam edeceğiz. Bu imkanlar sonrasında cari açık azalacak ve ülkemiz daha da gelişecek. Uzun zamandır Zincirler kırılacak Ayasofya açılacak dedik. Sayın Cumhurbaşkanımız Ayasofya’yı açtı aynı gün Karadeniz’de doğalgaz bulduk. Bunlar önemli işler Ayasofya açılışı bir cami açılışı değil. Ayasofya’nın açılması iktidarın tam iktidar olmasıdır. Bizim bağımsızlığımızın ilanıdır. Biz Türkiye’yiz ve bağımsız bir ülkeyiz. Ülkemiz neye karar verirse o olacak diyoruz. Sesimizi dünyaya duyuruyoruz. İlk kez milli bir araba yaptık hepimiz sevindik. Üretime başlanınca artık ülkemizde sokaklar da kendi arabamız dolaşacak. Bizde millileşiyoruz, başarıların devamı için AK Partinin iktidarının devam etmesi lazım, birbirimize bağlı olmamız lazım, Birbirimize destek olmamız lazım ve birbirimizi asla kırmayacağız. AK Parti olarak büyüyerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından faaliyet raporunun okunması, gelir gider ve kesin hesap raporunun okunması ve oylanmasının ardından seçime geçildi. Tek liste ile aday olan mevcut başkan Av. Ferhat Bulut delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden seçildi. AK Parti Merkez İlçe Olağan Kongre toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.