Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acıyı Bal Eylemiş İnsanların Yaşadığı Memleketin Adı; Erzincan

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Erzincan’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 102’nci yılı münasebeti ile Erzincan’a geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışının 102’yılı programlarına katılmak üzere Hava muhalefetinden dolayı, karayolu ile Erzincan’a gelen Binali Yıldırım Erzincan Valiliğini ziyaret etti. Yıldırım’ı Vilayet girişinde karşılayan Vali Ali Arslantaş, Ordu Komutanı Korg. Şeref Öngay, Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve protokol mensupları tarafından karşılandı.

Valilik makamında Vali Arslantaş Yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Bugün Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü. Erzincan mütarekesinden sonra Ruslar ayrılıyor ermeni çetecilerde oldukça fazla zulüm görüyor memleketimiz. Kazım Karabekir ve Binbaşı Hamit Bey komutasındaki ordumuz 13 günü Erzincan’ı düşman işgalinden kurtarıyor diye bilgi verdikten sonra Yıldırıma hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmasında “ Bugün 13 Şubat Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci seneyi devriyesi. 1. Dünya savaşından sonra maalesef müttefik olduğumuz ülkelerin yenilmesi ile bizde yenik sayıldık ve Sevr sonrası Anadolu topraklarının ihtilaf devletlerince işgal süreci başladı. Bu sırada Erzincan’ımız memleketimizde işgal edildi. İşgale karşı Anadolu’da başlayan İstiklal Mücadelesinin bir parçası olarak Erzincan’da bu kutlu yürüyüşe dâhil oldu. 102 yıl aradan geçti ancak gururumuz coşkumuz hiç azalmadı. Bizlere bu onur gününü yaşatan aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Bu vatanın istiklalini muhafaza etmek kolay bir şey değil büyük bedeller ödemek gerekiyor. Yakın zamanda İdlib de kahraman Mehmetlerimize yönelik alçakça rejimin güçleri tarafından saldırı yapıldı ve şehitlerimiz oldu. Elazığ ve Malatya İlinde meydana gelen depremde ve çığ altında kalan vatandaşlarımız oldu bu vesile ile onlara da Allahtan rahmet diliyorum.

Kurtuluş günleri bize birliği beraberliği kardeşliği hatırlatıyor. Birliğimiz beraberliğimiz kardeşliğimiz sayesinde kurtuluşa erdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine de yine bir olarak beraber olarak kardeş olarak omuz omuza yürüyerek ulaşacağımızdan hiçbir şüphe yok.

Erzincan insanı Munzur ve Keşiş Dağları kadar vakur gönülleri Fırat nehri kadar engin insanlardır. Acıyı bal eylemiş insanların yaşadığı memleketin adı Erzincan’dır. Depremlerde doğal afetlerde hep zor zamanlarda metanetini yitirmeyen sabırla mücadelesine devam ettiren insanlar olmuştur. Bu bakımdan bu 102 yıl aradan sonra en büyük duamız ve temennimiz Rabbim bir daha bu millete bir İstiklal Mücadelesi, İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin. Bağımsızlığımız birliğimiz beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin diyerek Erzincan’ın kurtuluş gününü tebrik etti.

Binali Yıldırım, daha sonra Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.