Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acılar Paylaştıkça Azalır

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, merkez üssü Elazığ Sivrice'deki 6,8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak yaptıkları yazılı açıklamada, Erzincan’dan da ilk saatlerde hemen toplam (5) 112 ambulans, (2) UMKE ekibi olmak üzere 7 ekip 21 personel ile deprem bölgelerine intikal ettiklerini belirttiler.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri

Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır açıklamalarında; “Elazığ ve Malatya’da meydana gelen Erzincan ve çevre illerde de hissedilen depremin sonuçlarını üzüntüyle öğreniyoruz ve takip ediyoruz.

Depremin acılarını en derinde yaşayanlar olarak Elazığ ve Malatya’daki vatandaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını, üzüntülerini en iyi biz anlıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza yürekten geçmiş olsun diyoruz. Bu elim felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.  İlk andan itibaren vatandaşlarımızın imdadına koşan arama-kurtarma ve yardım ekiplerimize Allah güç, kuvvet versin. Allah’a şükürler olsun ki devletimiz var gücüyle ilk andan itibaren müdahale çalışmalarına başladı. Erzincan’dan da ilk saatlerde hemen merkez ve ilçelerimizden toplam (5) 112 ambulans, (2) UMKE ekibi olmak üzere 7 ekibimiz deprem bölgelerine intikal ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız ve son Başbakanımız İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım, deprem bölgelerinde vatandaşlarımızda çalışan ekiplerimizle bir araya geldiler.

Sayın Bakanlarımız da ilk andan itibaren takdire şayan bir koordinasyon ile depremin zararını azaltma çalışmalarını sürdürüyorlar. Milletimiz her zor zamanda olduğu gibi bugünde bir olmayı bilmiştir. Devletimiz bu felaketinde yaralarını saracaktır inşallah. Bu zamana kadar 45 kişi sağ olarak kurtarıldı. 39 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Toplamda bin 287 binada ağır hasar meydana geldiğini biliyoruz.  STK’lar, Vatandaşlarımız, İş Adamlarımız, Sanatçılarımız, Medya, Siyasilerimiz herkes Elazığ ve Malatya’da ki afet bölgeleri için tek yürek oldu. Geçtiğimiz akşam bazı tv kanallarında yapılan canlı yayınla bu millet bir kez daha herkese tek yürek olmanın ne demek olduğunu gösterdi. O an 51 Milyon lira bağış yapıldığı gördük.   AFAD koordinasyonunda yapılan çalışmalar, 21 farklı kamu kurumu, sivil kurum ve kuruluştan 3 bin 829 personel, 22 arama kurtarma köpeği, 568 kara aracı ve 5 hava aracıyla gerçekleştiriliyor.

Erzincanlı hemşerilerimiz depremi yaşayan insanlar olarak evlerini depremzedelere açtıklarını, kimi vatandaşlarımız ise bir yıllık maddi destek yanında boş eşyalı dairelerini ihtiyacı olan ailelere açabileceklerini sosyal medya üzerinden duyurdular. Sadece Erzincan’da değil tüm Türkiye’de bu tür paylaşımlar yapıldığına şahit olduk. Rabbim bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Depremi en iyi bilenler olarak bu elim felaketten etkilenen bütün vatandaşlarımızın yanındayız. Biz tekrar deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Yüce Mevla’mdan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kötü niyetlilere ve Provokatörlere kulak asmadan birlik ve beraberlikle yaralar sarılacak acılar paylaşılarak azalacaktır” ifadelerini kullandılar.