Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

30 Ağustos Bu Kahramanlık Destanlarından Sadece Muhteşem Bir Kesittir

30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan 21.23.24.26. Dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 30 Ağustos zaferi şanlı tarihin altın bir sahifesi olması yanında, kahraman ordumuzun da şeref madalyalarından biridir” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramının

Karakelle Mesajında, Birinci dünya savaşından sonra düşmanın vatan topraklarını haksızca işgal etmesine dur diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan cennet vatanı bırakmayacağımızı bütün dünyaya ispatlayan 30 ağustos, kahramanlık destanlarıyla örülü kurtuluş mücadelemizin parlak bir finalidir.

Bu final aziz milletin dökülen kanı, vatan uğruna verilen canı ile yazılmıştır. Zira Milletleri Millet yapan onun kültürü ve tarihidir. Bizim tarihimiz kahramanlık destanlarıyla örülü bir tarihtir. Adeta Kahramanlık destanlarının resmigeçidi gibidir. İşte 30 Ağustos bu kahramanlık destanlarından sadece muhteşem bir kesittir.

Gazi Mustafa Kemal’in büyük askeri dehasıyla başkumandanlık ettiği Büyük Taarruz sayesinde işgal altındaki vatan toprakları düşmandan arındırılmış, 30 ağustos zaferi ile taçlandırılmıştır.

Sevr Anlaşmasıyla Tarihten silinmek istenen milletimizin bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan 30 Ağustos zaferi şanlı tarihin altın bir sahifesi olması yanında, kahraman ordumuzun da şeref madalyalarından biridir.

30 Ağustos gibi tarihin çetin sınavlarından geçerek kurulan bu yüce devlet, birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışının bir ifadesidir.

Böyle güzel değerlerin yücelttiği Türkiye’miz şu anda yaşamakta olduğu terör belasından da Zafer Bayramı’nı bizlere armağan eden milli ruhla, birlik ve beraberlikle kurtulacaktır.

Bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle, adalete hukuk devleti ilkesine insan hak ve hürriyetlerine bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden daha da yakın olan ülkemizdeki güzel gelişmeler sözde müttefik olan Emperyalist güçleri rahatsız etmiş olacak ki devletimiz üzerinde gerek darbe girişimleriyle gerek ekonomik saldırılarla ve gerekse döviz kurlarıyla oynamak suretiyle bizlerin önünü kesmeye çalışmaktadırlar..

Ne var ki ülke ve millet olarak oynanan oyunu görmüşüzdür. Birlik ve beraberliğimizi yüce vatan sevgisi ve imanımızla pekiştirerek yapılan bu saldırıları geçmişte olduğu gibi şimdi ve gelecekte de bertaraf edeceğiz.

Bu düşüncelerle yüce milletimizin ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

Bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün İstiklal Kahramanlarını rahmet ve Şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.