Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıp Bayramı Kutlandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenledi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Macit Kantarcı,  “Hekimlik mesleği temelini insan sevgisi oluşturmaktadır dedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesinin tanıtım Videosu izlendi. Programda açılış konuşmasını yapan  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Macit Kantarcı,  “tıp bir sanattır ve onda insanlık  sevgisi  kopmayan bir sanattır dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi  Başöğretmen salonunda düzenlenen etkinliğe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Macit Kantarcı, , kurum müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.     

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Macit Kantarcı; “. Ülkemizde 14 Mart 1827 Padişah 2. Mahmut Döneminde modern tıp eğitimin başlangıç günüdür.  İlk tıp bayramımız 1919 da işgal altında ki İstanbul’da işgal güçlerine tepki olarak tıp öğrencileri tarafından kutlanmıştır. 1976 yılın da  bu yana tıp odaları 14 Martı içine alan haftayı  sağlık haftası olarak tanımlamışlardır” dedi.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; “ 14 Mart Tıp Bayarım işgal altında ki İstanbul’da işgale karşı Tıp Fakültesi  öğrencilerinin başlatmış oldukları hareket ve bundan sonra da bu işgale karşı hareketin başlamasıyla her yıl kutlanmaya devam eden Tıp Bayramını bugünde idrak ediyoruz” diye konuştu.

Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman da konuşmasında; “ ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan değerli sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramınıza en içten dileklerimle kutlarım. Zengininde fakirinde olmazsa olmazı sağlıktır. Salık olmazsa hiçbir şeyin önemi olmaz” diye konuştu.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “ tam sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Mesai gözetmeden vatandaşlarımıza  hizmet eden sağlık alanında çalışan tüm personellerimize başarılar dilerim.  Sağlık kişinin bedenen, ruhen, sosyal yönden  tam bir iyilik halidir. Bir toplumun huzurlu bir yaşam sürmesi  o toplumun sağlıklı bireylerin olmasıyla mümkündür” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi  kadrosuna  Doçent ve Öğretim görevlisi  olarak atanan hocalara cübbe giydirme töreni yapıldı

Haber: Hasan Çakmak