Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıkaya, Eczacılık Günü’nün 181. Yılı Kutlu Olsun

Türk Eczacılar Birliği Erzincan İl Temsilcisi Eczacı Burak Sarıkaya Bilimsel Eczacılığın 181. Yılı Etkinlikleri çerçevesinde yaptığı basın açıklamasında, “Eczacılarımız Covid-19 pandemisi süresince fedakârca çalıştı” dedi.

Türk Eczacılar Birliği Erzincan

Türk Eczacılar Birliği Erzincan İl Temsilcisi Eczacı Burak Sarıkaya açıklamasında, “Bugün 14 Mayıs Eczacılık Günü, Ülkemizde Bilimsel Eczacılığın başlangıcı olarak kabul edilen ilk eczacılık sınıfının açılmasından bugüne tam 181 yıl geçti. Bu süre zarfında biz eczacılar her koşul ve ortamda ülkemizin her köşesinde 7 gün 24 saat halk sağlığı adına kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz. Mart ayından bu yana dünyada yaşanan Covid-19 Pandemisi ile yaşamımız ve her şey değişmeye başladı. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği adına çağdaş ve güçlü bir Türkiye için el ele vermemiz gerekmektedir. Ülkemiz zor dönemlerden geçiyor. El birliğiyle, yardımlaşma ile zor günleri hep birlikte aşmalıyız. En başından itibaren, eczane ve hastanelerde fedakârca kesintisiz ilaç ve sağlık hizmeti veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bilimsel eczacılığın kuruluşunun 181. yılında, şuan içinde bulunduğumuz Kovid’le mücadele sürecinde de herkesin şahit olduğu gibi halk sağlığının korunmasında birinci basamak sağlık hizmetini cansiperane sunan ve sağlıkta-hastalıkta fedakarca eczanede, hastanede, üniversitede, endüstride veya kurumda görevinin başında olan tüm meslektaşlarımın “14 Mayıs Eczacılar Günü” nü kutlayan Sarıkaya, “tüm meslektaşlarının meslek hayatlarında sağlıklı başarılı yıllar dilerim. Ayrıca Kovid le mücadele sürecinde ahirete intikal eden meslektaşlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarının mekânlarının Cennet olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. Sağlıkla kalın, eczacınız hep yanınızda, görevinin başında” ifadelerine yer verdi.