Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pandemi Sürecini Birlikte Yürütüyoruz

Erzincan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen, medyada yer alan, Başhekimin görevinden alınmak istendiği iddialarının yer aldığı haberler ile alakalı olarak ortak bir basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada herhangi bir görevden alınmanın olmadığı belirtildi.

Erzincan Sağlık İl Müdürü

Erzincan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik yaptığı açıklamasında; “Covid-19 Pandemisi ile ilgili zor günler yaşadığımız günler geçiriyoruz hep birlikte. Bizde Mart ayından beri Covid-19 Pandemisi ile uğraşıyoruz, bu süreç içerisinde sağlık personelimiz, 7/24 sahada aktif olarak çaba gösteriyor. İlimizde sürecin başından beri filyasyon çalışmaları devam ediyor. Türkiye’deki bir artış ile birlikte Erzincan ilimizde de vaka sayılarında bir artış var, bununla ilgili Valiliğimizin başkanlığında oluşturduğumuz Hıfsıssıha Pandemi komisyonunda alınan kararlarla halkımızı bilinçlendirip özellikle Sağlık Bakanımızın her defasında vurguladığı, Sosyal Mesafe, Hijyen ve Temizlik konusunda ve Maske konusunda özellikle halkımıza gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Bu süreçte sağlık personelimiz biraz yoruldu ama üstesinden geliyorlar çok yoğun bir çaba gösteriyorlar. Bu süreç içerisinde görevimizin başında şuana kadar süreci başarıyla getirdiğimizi düşünüyorum. Orhan beyde bende bu sürecin en başından beri sürecin içerisindeydik.

Basına yansıyan bir haber vardı Orhan beyle aramızda bir yetki kavgası olduğu noktasında böyle bir haber asılsızdır. Pandemide zaten aktif çalışan sağlık personelinin moralini bozmaya niyetli bir haberdir. Biz görevimizin başındayız son anımıza da kadar ilimiz için yapılması gereken tedbirler alınarak bu çalışmalar sonuna kadar devam edecektir. Gerek Orhan Bey, gerek ben bu süreçte şuana kadar destek verdik 24 saat üzerinden çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte bu çalışmalarımız devam edecek bu açıklamayı, bu haberleri gördükten sonra yapma gereksinimi hissettik” dedi.

Sağlık İl Müdürü Erkan Hirik, Gazetecilerin “Siz Başhekimin görevden alınmasını istediniz mi?” sorusuna ise; “Hayır öyle bir görevden alınma noktasında bir şeyimiz olmadı” cevabını verdi.   

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen ise yaptığı açıklamasında; “ Sayın Sağlık Müdürümün söylediği gibi zor dönemden geçiyoruz, bu dönemden geçerken kendi kişisel düşüncemizi ortaya koyacağımız bir zaman değil, görevimizin başındayız. Müdür bey bizim Sağlık Müdürüdür tabi ki her sağlık kuruluşunda istediği makama intikal edebilir, oturabilir, yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdik diye düşünüyorum. Beni arayan Gazeteciye görevimin başında olduğumu, ayrılmıyorum dediğim kısmı doğrudur ama isim vererek bir şey söylemedim” diye konuştu.