Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OBEZİTE Merkezi Kuruldu

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işık pınar yerleşkesinde OBEZİTE merkezi kuruldu. Kurulan OBEZİTE merkezi ile fazla kilolarından kurtulmak ve sağlıklı bir yaşam biçimine kavuşmak isteyen kişiler için hizmet veriliyor.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işık pınar yerleşkesinde OBEZİTE merkezi kuruldu. Kurulan OBEZİTE merkezi ile fazla kilolarından kurtulmak ve sağlıklı bir yaşam biçimine kavuşmak isteyen kişiler için hizmet veriliyor.

Hastanede hafta başından beri kabule başlayan merkezde ilk olarak gelen hastalar görevli ekip tarafından kontrollerden geçirilerek çalışmalara başlanıyor. Diyet, eğersiz, psikolojik gibi birçok destek biriminin yer aldığı merkezde, OBEZİTE sonucu meydana gelecek olan hastalıklarda engellenerek sağlıklı bir yaşam hedefleniyor.

OBEZİTEDE CERRAHİ SAYISI DÜŞECEK

Konu hakkında Basın mensuplarına açıklama yapan Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Başhekimi Doç. Dr. Orhan Çimen ; “ bu alanda çalışmalarımıza başladık. Sağlık Bakanlığı’na gerekli eğitimleri aldık. Ekibimizi kurduk koordinatör olarak doçent Doktor Murat Akbaş endokrinoloji uzmanı, ekibimizin başında. Doç. Dr. Nesrin Hanım ekibimizin başında psikoloğumuz, Fizyoterapist, diyetisyenin, halkla ilişkiler, sekretaryamız ve hemşiremizle merkezimizi kurduk ve şu anda devam ediyoruz. Buradaki amacımız uzun vadede insanları hem kilo verdirmek hem verilen kiloyu muhafaza etmek hem de hayat biçimlerini yeniden revize etmek. Fiziki olarak hem psikolojik olarak ve bu işlem yapılırken de bakanlığın buradaki beklentilerden bir tanesi de OBEZİTE cerrahisi sayısının bir nevi düşürmek.  Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlamış bulunmaktayız. Pazartesiden itibaren ilk gün 3 hastamız 2 gün 8 hastamız başvurdu bu sayının artacağını tahmin ediyoruz” dedi.

BİZLER ÖRNEK OLACAĞIZ

Doç. Dr. Nesrin Akbaş ise konuşmasında şunlara yer verdi; “Hastalarımıza birçok hastalıktan korunmak için multidisipliner bir yaklaşımla yaklaşmaya çalışıyoruz. O yüzden ekip oluşturduk. Benimle birlikte bazı Branşlarda arkadaşlarımızla çalışmakta.. Bu çok  uzun bir program 1 yıllık bir süreç belki 2 belki 3 yıl ideal kilosuna inene kadar hasta bize devam etmesi gerekiyor. Fiziksel aktivitelerinizi planlıyoruz beslenme eğitimi yaşam tarzı değişikliği bu konularda yoğun bir şekilde ders anlatacağız hastalara. İnteraktif şekilde yani bize her merkezden her yerden vücut kitle indeksi 30’un üzerinde olan bütün hastalar başvurabilirler. Başvurabilecekleri gibi  aile hekimliklerinden  yönlendirebilirler. Dediğimiz gibi yani uzun vadede hem kronik hastalıktan kurtarmayı hedefliyoruz. Yeni kurulduk 18 sağlık merkezine verildi bu görev. Önümüzde şu anda bir örnek yok bizler örnek olacağız” diye konuştu.

CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Son olarak konuşan Erzincan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Erkan Hirik; “çağımızın en önemli sağlık problemlerinden  bir tanesi kanser ile  birlikte  OBEZİTE.  OBEZİTE ile mücadele konusunda Cumhurbaşkanlarımızın 100 günlük eylem planı ve Sağlık Bakanlığı bu konuda ciddi çalışmaları var. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisine açtığımız OBEZİTE merkezinin açılışını ya da hizmete açıldığını duymak istiyoruz tüm halkımıza Kilo problemi olan ya da OBEZİTE  ile ilgili sıkıntı olan tüm hastalarımız aile hekimlerine başvurabilir, burada aile hekimlerine tanıyın diye bizim bir sloganımız da vardı onu da belirtmek isterim. Hekim  kontrolünde yönlendirilecek bu Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde içerisinde ki bu merkezde sağlıklı hayatının ana unsurları hakkımızda paylaşılacak. Bunu bir yansımasında eski ağız diş binasında sağlıklı hayat merkezi olarak açtık. Orada da sigarayı bırakma polikliniği diyetisyen ve psikolog kontrolünde  egzersiz ünitesi ile kilo verme noktasında halkımıza desteklerinizi sağlıyoruz. Tüm halkımıza bu bilgileri paylaşmak istiyoruz. İnşallah hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Haber: Hasan Çakmak