Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyi ki Eczacı Olmuşuz

14 Mayıs Eczacılık bayramı münasebetiyle mesaj yayınlayan Erzincan Eczacılar odası başkanı Burak Sarıkaya mesajında; “Eczacılık sağlık çalışanları için de en etkin rolü üstlenen meslek olmak zorundadır dedi.

14 Mayıs Eczacılık bayramı

Erzincan Eczacılar odası başkanı Burak Sarıkaya mesajında; Onur ve şerefle mesleğini icra eden, halk sağlığı ilkesine bağlı tüm eczacı meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılık Bayramını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Sarıkaya; “Eczacı sözlüklerde kelime anlamıyla “kimyasal gereçlerle ilaç yapan ya da hazır ilaçları satan, Eczacılık Eğitimi Görmüş Kimse” olarak tanımlanır. Fakat eczacı olmak asla bundan ibaret olmamıştır.

Eczacılık dünya tarihinin en eski mesleklerinden biridir. Eczacılık sağlık çalışanları için de en etkin rolü üstlenen meslek olmak zorundadır. Sizlerin de bildiği üzere son yıllarda çıkartılan yasalarla sağlık çalışanları için de, biz hala yeterli görme sekte, en çok değer kazanan meslek grubu olmuştur.

Bu konu da Türk Eczacıları Birliğinin güçlü, kararlı ve etkin kadrolarının emekleri, bizlere daha da çok umut vermektedir.

Eczanelerimiz ve eczacılarımız sağlık ta dönüşümün en etkin unsurlarıdır. Bizler rekabet içinde değil de mesleki paylaşım noktasında hiçbir meslek grubunun başaramadığı birlik içerisindeyiz. Akademik eczacısından, kurum eczacısına, hastane eczacısından, eczane eczacısına bir bütün olarak görev almaktayız.

Meslek örgütümüz çok şükür her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuş, ayrışmacı ve bölücü zihniyetten uzak durmuştur.

İyi ki eczacı olmuşum, İyi ki iyiler eczacı oluyor, Teşekkür ederim. Tüm meslektaşlarımın bayramını kutlarım” dedi.