Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dr. Karakeçili’ye Anlamlı Ödül

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana bilim dalı başkanı Dr. Öğretim Üyesi Faruk Karakeçili Antalya’da düzenlenen Uluslararası kongrede “Genç Araştırmacı Ödülüne” layık görüldü.

Mengücek Gazi Eğitim ve

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana bilim dalı başkanı Dr. Öğretim Üyesi Faruk Karakeçili Antalya’da düzenlenen Uluslararası kongrede “Genç Araştırmacı Ödülüne” layık görüldü.

Her yıl geleneksel hale getirilen ve Antalya ‘da düzenlenen Prof. Dr. Enver Tahir Çetin Genç Araştırmacı Ödülünün sahibi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana bilim dalı başkanı Dr. Faruk Karakeçili oldu.

Almış olduğu ödülün şahsı ve Erzincan için gurur verici olduğunu belirten Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana bilim dalı başkanı Dr. Faruk Karakeçili yaptığı açıklamasında; “Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon hastalıkları derneği KLİMİK adıyla Enfeksiyon Hastalıkları Derneği her yıl kongre düzenliyor. Uluslararası düzeyde düzenlenen konferans bu yıl da Antalya da düzenlendi.

2018 yılında yaptığımız çalışmalarla ilgili uluslararası düzeyde en değerli çalışmaların değerlendirildiği bir kurul tarafından Prof. Dr. Enver Tahir Çetin Genç Araştırmacı Ödülü veriliyor. Bu yıl da ben ödüle layık görüldüm. Yaptığım çalışmayla birincilik ödülü aldım dedi.

Karakeçili Son 7 yıldır Erzincan’da ciddi anlamda iyi çalışmalar yaptık. Bu çalışmamadan kısaca bahsedecek olursak bölgemizde hepatitli hastalarımız çok fazla. Bu hastalarla ilgili yaptığım yeni bir çalışmaydı. Dünyada da ilk kez yapılmış hepatit hastalarında bir molekül araştırdık. KLİNİK Derneği tarafından yapılan kongre sırasında da ödüllendirildik. Başarı sadece bizim değil Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin başarısıdır” ifadelerine yer verdi.

Haber: Hasan Çakmak