Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DOWN Sendromlular Destek Bekliyor

Erzincan DOWN Sendromu Dernek başkanı Netice Tekin; Çocuklarımızın toplumsal kaynaşmaları için kaynaştırma, özel eğitim sınıfı, destek eğitim odalarının daha fazla etkin hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

Erzincan DOWN Sendromu Dernek

Evinin duvarlarına öğrenci ve velilerin hazırlamış oldukları dövizleri ve yapılan kümes hayvancılığı ile DOWM Sendromlu öğrenciler yönelik etkinlik ile ilgili bilgi veren dernek Başkanı Tekin, “Erzincan DOWN Sendromu Derneği olarak oldukça ilgi toplayan bir farkındalık çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti. Tekin açıklamasında; “ Bu çalışma da özel eğitim öğrencilerine sunulan hizmetler kapsamında öğrencilerin ve ebeveynlerin beklentilerine yönelik engelli olan çocuklar için sosyal kaynaştırmanın önemi DOWNLU ve engelli çocuklarımızın eğitim süreçlerinin daha etkin, daha hayata katılım sağlayıcı, daha mesleki edinimler kazanmaları açısından çok faydalı olacağını düşünmekteyiz. 

Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz ve velilerimizle hazırlamış olduğumuz afişlerimizi evinin duvarında sergileyen ve afişlere mahalle halkı tarafından da büyük ilgi gösterilen ayrıca kendi imkânları ile kurduğu küçük bir tesisle engelli çocuklarımıza kümes hayvancılığı üretim yapma ve elde edilen ürünlerin halka sunumu gibi konularda çocuklarımızın sosyal hayatta ve üretimde yer almalarının sağlanmasına yönelik çalışmalarla tecrübeler edinebilecekleri imkanlar sunan ve bu anlamlı etkinliğe vesile olan özel eğitime gönül vermiş emekli öğretmenimiz Mustafa Bayrak hocamıza aileler olarak çocuklarımızı gelişim süreçlerinde nasıl sosyal alanlarda var olabiliriz noktasında vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz.

Erzincan DOWN Sendromu Derneği olarak her zaman ilk hedefimiz DOWNLU çocuklarımızın eğitim süreçlerinin daha etkin hale getirilmesidir. DOWMLU bireylerimiz de yaşayarak gördük ki kendi akran gurupları ile mahalle okullarında eğitim aldıkların da daha mutlular, algıları daha iyi açılıyor, iletişimleri daha iyi gelişmekte.  Biz ailelere öğrenilmiş çaresizlik yaşatılmaktadır. DOWMLU bireyler eğitimlerini mahalle okullarında aldıklarında hem kendilerine güvenleri artıyor, hem de mahalle sakinleri ve çocukları ile iletişim halinde oluyorlar. Yine yaşayarak gördük ki önceden çocuklarımızdan korkarak yanlarına gelemeyenler mahalle okullarında ki eğitimlerinden sonra koşarak yanlarına gelip konuşmak istiyorlar. Çocuklarımızın toplumsal kaynaşmaları için kaynaştırma, özel eğitim sınıfı, destek eğitim odalarının daha fazla etkin hale getirilmesi gerekiyor.

Tekin, “Bugün ki etkinliğimiz çocuklarımızın mesleki alanda alacakları eğitimlerin sonucunda hayata katılımlarını sağlayacak, toplumsal alanlarda biz de varız diyebileceğimiz güzel bir örnektir” dedi.