Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dikkat!! Uzmanlar Uyarıyor

Erzincan’da hava sıcaklığının 33 dereceyi bulmasıyla, vatandaşlar park ve bahçelere akın etti. Uzmanlar Özellikle Ramazan ayında Güneş ışınlarının dik vurduğu öğle vakitlerinde dışarıya çıkılmamasına vurgu yapıyor.

Erzincan’da hava sıcaklığının 33

Türkiye genelinde sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Erzincan’da termometreler 33 dereceyi gösterdi. Sıcak havadan bunala vatandaşlar ise serinlemek ve ferahlamak için gölgelik olan ve parklara yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle yaşlı ve hastaların belirli saatlerde dışarı çıkması gerektiğini belirten vatandaşlardan Fuat Afal, “sıcağın çok etkili olduğu saat 10.00 ile öğleden sonra 16.00 arasında güneşe çıkmamaları, mümkün oldukça serin yerlerde beklemeleri, direk güneş ışınlarından uzak durmaları, giysi olarak özellikle açık ve ince giysileri tercih etmeleri önemli dedi.

Sıcak havalarla birlikte vatandaşların birçok konuda dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi veren Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen, “Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol giysiler tercih edin; mümkünse şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, dikkat etmeliler dedi.

Bu sıcak aylarda özellikle kronik hastalıkları olan vatandaşlar çok ciddi sıkıntıların oluşabileceğini belirten Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen, Özellikle şu anda Ramazan ayında bulunmamız bu sıcaklıkların ehemmiyetini daha da arttırmaktadır. Güneş ışınlarının dik vurduğu öğle vakitlerinde dışarıya çıkmamak çok önem arz ediyor. Şeker hastaları, tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunan hastalarda sıcak saatlerde ve sıcak mevsimlerde büyük sıkıntılı dönem yaşayabilirler. Tavsiyemiz, hastalarımızın özellikle en sıcak saatlerde dışarıya çıkmamalarıdır. Güneş ışınlarının zararı olduğu kadar faydasının da olduğu unutulmamalıdır. O yüzden güneşten tamamen mahrum olmak uygun olmaz. O yüzden güneşin yakıcı olmadığı saatlerde günlük minimum 15-20 dakika güneşe çıkılmalı. Ayrıca bol bol su içmek gerekir. Bu sıcaklığın etkisini azaltmakta faydalı olacaktır.