Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çimen, Sağlıkta Bahane Değil Çözüm Üretiyoruz

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen, göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Mengücek Gazi Eğitim ve

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen, göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken burada yaptığı konuşmada Amaçlarının Erzincan halkına kaliteli sağlık hizmeti sunmak, olduğunu söyledi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen, “Sağlık Bakanlığı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini üstlendiğimiz günden bugüne 54 günü geride bırakmış bulunmaktayız. Can Erzincan‘ımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak maksadı ile göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışan ve hasta memnuniyet ve güvenini artırma çabaları ile yola koyulduk dedi.

Temizlik personellerimizle başlattığımız toplantılarımızı bu hafta hekim arkadaşlarla noktaladık. Mümkün olduğunca her birim, her çalışan arkadaşımızla yüz yüze görüştük, görüşmeye devam etmekteyiz. Bu toplantılar da karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde kah uyarılarda bulunduk, kah talepleri dinledik. Eşit iş yükü dağılımı gerekliliğinin hissedilmesi üzerine, adalet temelli çalışma cetvellerini yeniden düzenledik. Yoğun yataklı servislerimiz de 1 Şubat tarihi ile imkânlarımızın el verdiği ölçüde 16.00-24.00 saatleri arasında en az iki yardımcı sağlık personeli görevlendirdik.

Servis sorumlu yardımcı sağlık personeli arkadaşları da nöbet ekiplerine dâhil ettiklerini belirten Çimen, Yoğun Bakım, Ameliyathane, Palyatif Bakım Sorumlu hekimlerimiz de değişikliğe giderek, bu görevi uzun süredir başarı ile icra etmekte olan arkadaşlarımıza dinlenme şansı tanıdık. Hasta konforu, iş gücü tasarrufu maksatları ile Merkezi Kan Alma Ünitesi çalışmalarını başlatarak sonlandırma aşamasına getirdik. Hastanemiz mescidi yenileme çalışmalarını başlatarak sonlandırma aşamasına getirdik.

Erzincan Belediye Başkanımız Sayın Cemalettin Başsoy Bey ile görüşerek hastanemiz peyzaj projesi sözü aldık. Hava muhalefeti nedeniyle uygulamada gecikmeler yaşansa da belediyemizce hayata geçirileceğinden kuşku duymamaktayız. Eksik olan ve veya ekonomik kullanım ömrünü tamamlayan tıbbi cihazlarımızı, jeneratörlerimiz başta olmak üzere güç kaynaklarımızı yenilemek maksadı ile ivedilikle çalışmalara başladık. Bu süreçte desteklerini ve öncülüklerini bizlerden esirgemeyen Sayın Valimiz Ali Arslantaş, ilimiz milletvekilleri Sayın Süleyman Karaman, Sayın Burhan Çakır, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr Abdülmecit Kantarcı, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Sayın Erkan Hirik e teşekkür ederim.

Erzincanlı kardeşiniz olarak ilimiz sağlık sorunlarının farkında olduğumu, bizlerden beklentilerin ne kadar büyük olduğunun bilincini taşıdığımı bilmenizi isterim. Yılmadan, yorulmadan, hakkaniyetten ayrılmadan, cesaretle sorunları çözüme kavuşturmak maksadı ile elimizden geleni yapmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bahane üretmek yerine, çözüm üretmek gayesi ve gayreti içerisinde olacağız. Bilmekteyiz ki niyet iyi, amaç kalben olduktan sonra değerli büyüklerimizin destekleri ile eksikler tamamlanacak, yenilikler hayat bulacak, Hastanemiz hem çalışanlarımız, hem sağlık hizmeti alan hemşerilerimiz için her geçen gün daha iyiye gidecektir” dedi. 
 

Haber: Hasan Çakmak