Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2020 Yılının Doğan İlk Bebeğini Ziyaret Ettiler

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Babürşah Taşlı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen 2020 yılının doğan ilk bebeğini ziyaret ettiler.

İl Sağlık Müdürü Doç.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gelen 2020 yılının ilk bebeğini ziyaret eden Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik; “Yeni yıla minik yavrumuzla birlikte merhaba dedik. Asım Talha bebeğin vatanımıza, milletimize ve ailesine hayırlı bir evlat olmasını diliyorum” dedi.

Bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi alan ve normal doğumla dünyaya geldiğini söyleyen Hirik, “özellikle sezaryen değil, normal doğumu teşvik edeceklerini söyledi. Sezaryende oranların dünya ortalamasının çok üzerinde olduğuna işaret eden Hirik, özel sektör ve üniversitelerde sezaryen doğum oranlarının yüzde 75’lere kadar çıktığını kaydetti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen, “ Normal doğum ile 3 kilo 100 Gr dünyaya gelen Asım Talha bebeği ziyarette aileyi tebrik ederek, 2019 yılı içerisinde 964 sezaryen doğum olurken 820 normal doğum gerçekleştirildi. 2020 yılımızın ilk bebeğinin normal doğum olması sağlıklı olması bizleri mutlu etti. İnşallah normal doğumun artması için eğitimlerimizi sıklaştıracağız. Asım Talha Bebeğimiz milletimize ve ailesine hayırlı evlat olmasını diliyorum” dedi.

Yeni Doğan Asım Talha bebeğin ailesine çiçek takdim eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Babürşah Taşlı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen daha sonra serviste ve acilde yatan hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundular ve çalışanların yeni yılını kutladılar..