Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizm Bakanı Ersoy Erzincan'da

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Doğası, tarihi, kanyonu, doğa sporları ve sağlık turizmine imkân veren zengin potansiyeliyle Erzincan, turizmi tüm yıla yayılabilecek önemli merkezlerimizden biridir.

Kültür ve Turizm Bakanı

Erzincan Turizm ve Doğa Sporları Çalıştayı’na” katılmak ve ilçe ziyaretlerinde bulunmak üzere Erzincan’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Doğası, tarihi, kanyonu, doğa sporları ve sağlık turizmine imkân veren zengin potansiyeliyle Erzincan, turizmi tüm yıla yayılabilecek önemli merkezlerimizden biridir dedi. 
 

Erzincan’da gerçekleştirilen Turizm ve Doğa Sporları Çalıştayı’na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ilk olarak Dünyanın en uzun pistlerinden birinin yer aldığı Ergan Dağı Kayak Merkezini ziyaret ederek Erzincan Valisi Ali Arslantal’tan Brifing aldı.

Erzincan Hilton Garden INN otelde gerçekleştirilen Erzincan Turizm ve Doğa Sporları Çalıştayı’na Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı..

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve   Burhan Çakır ile Erzincan Belediye Başkanı Sayın Cemalettin Başsoy bir konuşma yaptılar.

TURİZM HEDEFLERİMİZ VAR

Ardından konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş;“İlimiz, başta tarım ve hayvancılık olmak üzere son yıllarda gelişmeye başlayan organize sanayi bölgemizle Doğu Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biri olmaya aday bir profil çizmektedir. Öteden beri bilinen doğal zenginlikleri, eşsiz tabiatıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir coğrafyada bulunan şehrimizin turizm sektöründe de hak ettiği noktalara ulaşması için çalışıyoruz. Rafting, kano, OFF-ROAD, atlı safari, yamaç paraşütü, dağ bisikleti ve daha birçok doğa sporuna elverişli olan ilimizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımızla eşgüdümlü çalışarak şehrimizi turizm alanında hedeflediğimiz noktalara taşımanın gayreti içerisindeyiz.
Tarihi ve turistik yerlerin, doğal güzelliklerin saymakla bitmeyeceği bir şehir olan Erzincan’a gelen misafirlerimizin konuksever ve güler yüzlü insanımızın ev sahipliğinde güzel bir tatil geçirdiklerini görmek, bizim turizm alanında yaptığımız çalışmalara daha da yoğunlaşmamızı sağlıyor.

BAKAN ERSOY, ERZİNCAN’IN DOAĞAL GÜZELLİKLERİ ÇOK FAZLA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmasında, Erzincan’ın doğal güzelliklerine dikkat çekerek, “Doğası, tarihi, kanyonu, doğa sporları ve sağlık turizmine imkân veren zengin potansiyeliyle Erzincan, turizmi tüm yıla yayılabilecek önemli merkezlerimizdendir.” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, doğa turizminin sağlık turizmi ile harmanlanarak Erzincan’ın turizm payının arttırılmasının mümkün olduğunu belirtti. Erzincan’ın turizm hedeflerinin yeniden planlanacağını anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, belli alanların koruma altına alınacağını ve gelişim politikaları oluşturulacağını söyledi.

YABANCI YAPIMCILARIN İLGİSİ ARTIYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni sinema yasası kapsamında yer alan “Filming in Turkey” web portalına da değindi. “Bu yasa ile yapımcıların maliyetlerinin belli kısmını devlet olarak destekleyeceğiz. Şimdiden yabancı yapımcıların da ilgisi artmaya başladı.” diyen ve film turizminin önemini vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Web portalı, Türkiye’nin hangi bölgelerinde film çekilebileceğine, bu yasadan nasıl yararlanılabileceğine ve hangi koşullarda iş birliği yapılabileceğine yönelik sorulara yanıt veren öncü sitelerden biri olacak. Biz burada Erzincan’a geniş yer vermeyi planlıyoruz. Erzincan’da çekilecek bir filmin tüm dünyada gösterilmesi, hem bölgenizin hem de Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli dedi.

ÖNCELİKLİ ERZİNCAN OLACAK

Erzincan’ın komşu illerle desteklenmesi gerektiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, seçimlerden sonra yasalaşması öngörülen Turizm Geliştirme Fonu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu: “Turizm Geliştirme Fonu, başta tanıtım olmak üzere, Türkiye’de yeni turizm alanları ve alternatifleri geliştirmek üzerine kurulmuş profesyonel bir yapı. Bugüne kadar Bakanlık tarafından yapılmış olan bu aktiviteler, Bakanlık önderliğinde, turizmin tüm paydaş meslek kuruluşlarının ve STK’larının da içinde, yönetiminde yer alacağı bir fon ile daha hızlı, daha organize ve daha sürdürülebilir bir şekilde hayata geçirilecek. Yeni fonun öncelikli turizm bölgelerinden biri de Erzincan olacak.”
Toplantının ardından şehir merkezine giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldikten sonra TCDD’ye ait bir trenle ilçe ziyaretlerinde bulunmak üzere Kemah, İliç ve Kemaliye ilçelerine gitti.

Erzincan’dan Kemaliye’ye 5 saat süren ve bir ara makinist koltuğuna da oturduğu tren yolculuğunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce davetli eşlik etti..

YOL BOYUNCA GÖSTERİLER DİKKAT ÇEKTİ

Tren yolculuğunda ellerinde Türk bayrakları olan atlı safari, off-road, bisiklet ve motosiklet ekipleri ile Karasu Nehri’nde rafting yapan sporcuları ve dağcıların yamaç tırmanışı gösterilerini ilgiyle izleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hareket halindeki trenin üzerinden paramotor ile geçen ve Türk bayrağı açan sporcuyu ise alkışladı. Ardından güzergahtaki “Şeytan Köprüsü” olarak adlandırılan alanda trenden inerek yöresel yiyecekleri tadan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile beraberindekilere Erzincan tulum peyniri eşliğinde semaverden çay ikram edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, etkinlik çerçevesinde ilk durağı Kemah ilçesindeki Gar Meydanı’nı oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada vatandaşlara hitap ettiği konuşmasında; Turist hedefimizi 70 milyona taşıdık. Bu yüzden yeni turizm alanları yaratmamız gerekiyor. Erzincan en şanslı illerden biri çünkü çok zengin bir turizm potansiyeliniz var.” ifadelerini kullandı. Erzincan’ın yalnızca Türkiye değil dünya turizmine açılmasının mümkün olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: “Doğal bir plato olan Erzincan’ı ve özellikle kanyonu, film sektörü açısından aktif hale getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili bir teşvik politikası hazırlayarak web portalın da tüm dünyaya tanıtımını yapacağız. Bu proje ile dünyaca ünlü film yapımcılarının, burada çekim yapmaları karşılığında yaptıkları harcamaların yüzde 30’una kadar olan kısmını sübvanse edeceğiz. Erzincan, Kemah ve Kemaliye, kanyonuyla, doğasıyla, doğa sporlarıyla ve gastronomisiyle bizim için çok potansiyel vaat eden turizm alanlarından biri. Seçimlerden hemen sonra burayı bir turizm kenti yapmak için atağa geçeceğiz.”

YÖRESEL YİYECEKLER İKRAM EDİLDİ

Kemah’ın ardından İliç’e geçen ve burada da kendisini sloganlarla karşılayan kalabalığa bir konuşma yapan Kültur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmin, Türkiye’de stratejik bir sektör olarak kabul edildiğini anlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin turizm potansiyelini ve gelirlerini arttırma talimatını verdi. Biz de yeni turizm alanları oluşturmaya başladık. Turizm projelerini tüm Türkiye’ye yayabilmek için çalışmaları başlattık. Açıkçası tam istediğimiz gibi bir projeyi milletvekillerimiz bize getirdiler. Bunu destekleyecek kaynaklarımız var, çok güzel bir proje ile yılsonuna kadar sizi buluşturacağız. Şimdi inceleme gezisindeyiz.” dedi.
ERZİNCAN DOĞA SPORLARI KENTİ OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Turizm ve Doğa Sporları Çalıştayı” kapsamında 5 saat süren tren yolculuğunun ardından Kemaliye’ye, 7 kilometre uzunluğundaki “dünyanın en zorlu yolları” arasında gösterilen ve 132 yılda yapılabilen Kemaliye-Divriği arasındaki Taş Yolu’nu kullanarak, irili ufaklı tünellerden ve çok sayıda keskin viraj ve uçurumlardan geçerek, ulaştı. Kemaliye’de Ali Demirsoy Doğa Tarih Müzesi’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, buradaki konferans salonunda vatandaşlara seslenerek, Erzincan’dan Kemaliye ilçesine kadar yaptıkları geziden keyif aldığını ve kentin turizm açısından ciddi potansiyeli bulunduğunu ifade etti.

Burada yaptığı konuşmalarında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Açıkçası yaklaşık 35 yıllık turizmciyim. Daha önce Erzincan’a niye gelmedim, Karanlık Kanyonu niye görmedim diye kendi kendime sordum.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın turizme büyük önem verdiğini aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız turizmi öncelikli ve stratejik sektör ilan etti. Bu doğrultuda hem turist sayısını hem turizm gelirlerini Türkiye genelinde artırmak istedik ve bu bağlamda da yeni alanları yaratıyoruz. Erzincan’ın bu turizm projesi bizim açımızdan da iyi bir fırsat oldu. Erzincan, hem turist sayısını hem de ülkenin turizm gelirlerini artırmak için çok fazla fırsatlar tanıyor. Çok ciddi potansiyeliniz var ve sadece daha önce tanıtma fırsatı olmamış. Belli bir plan ve program dahilinde şehirde ve ilçelerde hem turizmi organize edeceğiz hem de çok iyi bir tanıtım yapacağız.”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve beraberindekilerle Kemaliye ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılmasının ardından, trenle tekrar Erzincan’a döndü.

Haber: Hasan Çakmak