Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ödüllü Yarışma

Güneş, Dünya ve Hava konulu fotoğraf yarışması ile Meteoroloji bilincinin vatandaşlara aktarılması amacıyla sergiler ve fuarlar düzenlenecek.

Güneş, Dünya ve Hava

Güneş, Dünya ve Hava konulu fotoğraf yarışması ile konunun öneminin belirtilmesi ve bilgi düzeyinin artırtılması hedeflenirken bunun yanında Meteoroloji bilincinin vatandaşlara aktarılması amacıyla sergiler ve fuarlar düzenlenecek.

Her yıl 23 Mart farklı temalarla tüm dünyada Dünya Meteoroloji Günü olarak kutlanmaktadır. 2019 yılı Dünya Meteoroloji Günü temasının “Güneş, Dünya ve Hava” olarak belirlenmesinin yanında bu gün için “Güneş, Dünya ve Hava” konulu bir fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Başarılı bulunan eser sahiplerinin ödüllendirileceği yarışmaya son katılım tarihi ise 8 Mart 2019.

Yapılacak olan yarışma hakkında bilgiler veren Erzincan Meteoroloji İl Müdürü Yusuf Ziya Dağ, Erzincan’ı fotoğraf yarışmasına katılmaya davet etti. Dağ; “Tüm dünyada Dünya Meteoroloji Günü her yıl 23 Mart’ta farklı temalarla Dünya Meteoroloji Örgütünü kuran sözleşmenin 1950 yılında aynı gün yürürlüğe girişini anmak amacıyla kutlanmaktadır.  Dünya Meteoroloji Örgütü Yürütme Konseyinin 27 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen, 12. Oturumunda alınan kararla ilk defa 1961 yılında kutlanmaya başlandı. 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü, Dünya Meteoroloji Örgütü Yürütme Konseyi tarafından belirlenen tema etrafında kutlanmakta ve tema hakkında bilgilendirmeler yapılmakta, meteorolojinin belirlenen tema ile bağlantılı yönlerine dikkat çekilmektedir. 2019 yılı Dünya Meteoroloji Günü teması ise “Güneş, Dünya ve Hava” olarak belirlendi.  Bu doğrultuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında “Güneş, Dünya ve Hava” konulu bir fotoğraf yarışması düzenleyecek.  Profesyonel ve amatör tüm fotoğrafçıların katılımına açık olan yarışmaya son katılım tarihi 8 Mart 2019 olarak belirlendi.  Yarışmada  1. seçilen eser sahibine 3 bin 500 TL, 2. seçilen eser sahibine 3 bin TL  3. seçilen eser sahibine ise 2 bin 500 TL ödül ve plaketleri, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinliğinde takdim edilecek. Gerçekleştirilecek olan fotoğraf yarışmasının detaylarına Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sayfasından (https://www.mgm.gov.tr/kurumsal/23mart.aspx) ulaşılabilir.” Dedi.

KATILIM ŞARTLARI:

Yarışma seçici kurul dışında tüm profesyonel ve amatör katılımcılara açıktır. Yarışmaya her katılımcı en çok 3 adet fotoğraf çalışmasıyla katılabilir, Yapılacak fotoğraf çalışmalarının ebatları; uzun kenarı 40 cm geçmeyecek, kısa kenarı ise 18 cm den küçük olmayacak ayrıca 300 dpi çözünürlükte olacak şekilde baskısı alınarak Meteoroloji Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Fotoğraflar renkli olacak, söz konusu ölçü dışında fotoğraflar ve siyah beyaz çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır., Eserin dereceye girmesi durumunda ise JPEG halleri CD’ye kaydedilerek posta yolu ile gönderilecektir., Eserler kesinlikle orijinal olacaktır. Herhangi bir tasarım programı ile oynanmış eserler değerlendirmeye alınmayacaktır., Katılımcı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş, fotoğrafın tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş, yayın içerisinde yer almamış eserleriyle katılabilir. Fotoğraf çalışmalarının üzerinde katılımcının ismi ve imzası kesinlikle bulunmayacaktır. Ancak her fotoğraf çalışmasının arkasında katılımcının adı soyadı, açık adresi ve ulaşılabilecek telefonları yazılacaktır.

Fotoğraf, paspartu ve çerçeve yapılmadan, sertleştirilmiş ambalajlarda paketlenerek gönderilmelidir. Ücretleri yarışmacılar tarafından ödenecek olan posta ya da kargo ile gönderim sırasında doğabilecek zararlardan ve gecikmelerden Meteoroloji Genel Müdürlüğü sorumlu olmayacaktır.

Değerlendirme: Fotoğraflar 08.03.2019 tarihine kadar Meteoroloji Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına gönderilecektir. Bu tarihten sonra gelecek çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır. Değerlendirme Meteoroloji Genel Müdürlüğünce oluşturulacak Seçici Kurul tarafından yapılarak, birinci, ikinci ve üçüncü olan eserler seçilecek.

Haber: Hasan Çakmak