Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fotoğraf Turizmi Önemli

Erzincanlı fotoğraf sanatçısı ve yazar Lütfi Özgünaydın, Erzincan Valiliği’nin davetlisi olarak memleketi Erzincan’a gelerek sanatseverlerle buluşup, söyleşiye katıldı ve kitaplarını imzaladı.

Erzincanlı fotoğraf sanatçısı ve

Yarım asırdır Türkiye’nin dört bir yanında fotoğraflar çeken, yurt içi ve yurt dışında onlarca sergi açan Erzincanlı fotoğraf Sanatçısı Lütfi Özgünaydın, Müftülük konferans salonunda düzenlenen programla dia gösterisinde bulunup söyleşi yaptı.

Yapılan etkinliğe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kurum müdürleri ve çok sayıda sanatseverlerle katıldı. Gerçekleşen programda ilk önce Kemahlı Şair Cevat Çapan’ı ve Köprü Romanının yazarı Ayşe Kulin’i fotoğraf gösterimi ile anlattı. Daha sonra ise sonra, Erzincan fotoğraflarını türküler eşliğinde katılımcılara sundu.



FOTOĞRAF TURİZMİ ÖNEMLİ

Yapılan etkinlik hakkında konuşan Fotoğraf Sanatçısı Lütfi Özgünaydın, “ Erzincan a gelmeyi çok istiyordum çünkü Erzincan benim memleketim. Birçok Kent e gidip gösteriler söyleşiler yaparken hep aklımdaydı. Sağ olsun valimiz bunu hissetti ve beni davet etti. Çok sevindim” Cevat Çapan, Kemah’lı bir hemşerimiz onu ve Erzincan ı çok seven Ayşe Kulin hanımefendiyi fotoğraflarla anlattım. Erzincan’ın Kemah, Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli yörelerini oralarda ki değerleri hepiniz gördünüz. Çok önemli eserler var, bunları fotoğraf turizmine kazandırmamız lazım diye konuştu.

BU ÜLKEDE DEKİ KÜLTÜREL SEVİYEYİ YÜKSELTMEMİZ LAZIM

Şimdi ise Yazarlar projesi ile çok sayıda sergi ve kitap çalışması yaptığını söyleyen Özgünaydın, ‘‘şimdiye kadar 17 yazar çalışması yaptım, en son 18’ncisini ise 25 Aralıkta gösterimi yaparak yazarlar projesini tamamlayacağım. Bu çok önemli proje oldu, önce o bölgenin fotoğrafları çekiyorum sonra da o yöre ile ilgili bütün kitapları okuyorum ve daha sonrada çalışmamı tamamlayıp gösterime sunuyorum. Burada ki derdim, bir iki kişinin okumasına vesile olursam mutlu olacağım. Çünkü bu ülke hep okuyacak başka çaresi yok. Bu ülkede deki kültürel seviyeyi yükseltmemiz lazım. Buda ancak kültür, sanat ve okumakla olur. Gençler mutlaka okumalı ifadelerini kullandı.

Daha sonra ise Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan tanıtımına yaptığı katkıdan dolayı Fotoğraf Sanatçısı Lütfi Özgünaydın’a plaket vermesinin ardından program sona erdi. Büyük ilgi gören etkinlikte usta fotoğrafçı, sanatseverlerle fotoğrafı çektirdi, kitap imzaladı.