Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakır Sanatını Yeniden Canlandırıyorlar

Ev hanımlarına meslek edindirmek, istihdam oluşturmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Bakır Çelik Kalem işlemeciliği üzerine eğitim veren ERMEK kursları 50 bayan kursiyerin katılımı ile devam ediyor.

Ev hanımlarına meslek edindirmek,

Yaklaşık 40 yıldır Bakırcılık mesleği ile iştigal ettiğini belirten ERMEK Bakır Çelik Kalem İşlemeciliği usta öğreticisi Sami Tevlim kurs ile ilgili olarak bilgi verdi. Tevlim; “Belediye başkanlığımızın açmış olduğu ERMEK kurslarında unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı burada yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. İnşallah bu kurslarımız sonunda kursiyerlerimize bir şeyler katmış oluruz.

ERMEK kursları kapsamında Bakır Çelik kalem işlemeciliği kurslarının 5 yıldır devam ettiğini belirten Usta öğretici Tevlim, 5 yıl içerisinde birçok arkadaşımıza bakır işlemeciliğini öğrettik. Bunların içerisinde çalışan kursiyerlerimizde oldu çalışmayan kursiyerlerimizde. Biz burada Bakır Çelik kalem işlemeciliğini en iyi şekilde öğretmeye çalışıyoruz.

Yaklaşık bir ay önce başlayan kursumuzda 50 kursiyerimiz bulunuyor diyerek sözlerini sürdüren Tevlim, her dönem kurslarımız 3 ay 15 gün sürüyor. Burada kursiyerlerimize bakır üzerine motif uygulamalarını öğretiyoruz. Bu Erzincan ilimizin kültürü esnafımız bu meslekten kazanç elde etti. Son zamanlarda rağbet düştüğü için bakırcılık mesleği önemini kaybediyor. İnşallah bizler bu verilen kurslar neticesinde yetişen kursiyerlerimiz sayesinde bakırcılığı yeniden kalkındıracak ve canlandırmaya çalışacağız” dedi.

Kursiyerler bakır üzerine yapmış oldukları motif ve farklı desen çizimleri ile güzel eserler ortaya çıkardıklarını belirterek, kursun açılmasında destek olan Belediye başkanı Bekir Aksun’a teşekkür ederek, inşallah kendimizi geliştirerek mesleğimiz ile aile bütçemize de katkı sağlayacağız dediler.

Meslek edindirme kursları ile ilgili bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Bekir ise yatığı açıklamasında; “Erzincan Belediyemizin Meslek Edindirme Kurslarının yapıldığı bu binada birçok kursiyerimiz kurs görmekte ve bir aylık süreleri var. Şuan çeşitli alanlarda kurs görmek için sırada bekleyen Bin 800 kursiyer var. Mevcut kursiyerlerimizin kursu bittikten sonra İŞKUR ve Halk Eğitim iş birliği içerisinde kurslarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızı bu kurslarla buluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Erzincan Belediyesi olarak kursiyerlerin daha sonradan aile bütçesine katkı sunabilmeleri için Meslek Edindirme Kurslarını başarıyla tamamlayacağı inancıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.