Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1. Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali Başladı

Kültür Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Anadolu Kültür Sanat Meclisi’nin katkılarıyla Erzincan’da 1. Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali düzenleniyor.

Kültür Turizm Bakanlığı, Sinema

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen festivalin açılışı Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Festival Direktörü Baran Mayda, tiyatro, dizi ve sinema oyuncularından Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Burak Tamdoğan, Asuman Dabak ve Adnan Erdoğan, Oyuncu Yönetmeni Tümay Özokur, Kültür Sanat Gazetecisi Canan Kaya, Film Yapımcısı Sebahattin Çetin, Film Yönetmeni Kamil Çetin, Senarist Pınar Bahar Aksakallı, öğrenciler ve sinema severlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının adından okunan İstiklal marşı ile başlayan festivalde Festival Direktörü Baran Mayda, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun birer konuşma yaparak, festivalin Erzincan’ın geniş kitleler tarafından tanıtılmasına katkı sunmasını temenni ettiler.

FESTİVAL ÖNEMLİ BİR KÜLTÜREL BOŞLUĞU DOLDURACAK

İlk olarak söz alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “Sinema dili, kültürü, tarihi, her şeyi ile toplumu çok etkileyen bir sanat alanıdır. Yaşananlar kültür sanat alanına da yansır; doğrudan ya da dolaylı etkiler. Üniversitemizde sinemaya dair yapılacak olan bu Erzincan Uluslararası kısa film festivalinin de hem üniversitemizde hem de ilimizde gerçekleşmesi son derece önem arz etmektedir.  Erzincan’da da sinemaya gönül vermiş insanları bir araya toplayan bu festivalin, hem şehrimiz, hem de öğrencilerimiz açısından önemli bir kültürel boşluğu dolduracağına gönülden inanıyorum. Bu tür organizasyonları gerçekleştirmek için ciddi bir emeğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda değerli zamanlarını bizim için ayıran katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ERZİNCAN’IMIZIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Daha Sonra konuşmalarını yapan Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun; “Film festivalleri sadece filmleri ve onlara emek veren sanatçıları ön plana çıkaran bir kültür şenliğinden ibaret değildir. Film festivalleri aynı zamanda, yapıldıkları şehri öne çıkaran ve o şehrin sosyal ve kültürel hayatının resmini çeken bir çalışma alanıdır. Bugün burada bulunma amacımız olan “1. Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali”  şehrimizin tanıtımı ve kent kültürünün gelişimi açısından önem arz etmektedir. Film festivalleri anlaşılacağı üzere kentlerin tanıtılması, bilinirliliğinin ve Prestijinin artırılmasında önemli bir işlev görmektedir. Yıllarca bilinmeyecek yerler ve Mekânlar film festivali ve filmler sayesinde tanınmaktadırlar.

Sonuç olarak “.1 Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivalinin”, şehrimizin tanıtımına, turizmine, sosyal dokusuna, kent kültürü ve kentlilik bilincine katkısının dikkate değer olduğu Aşikârdır” ifadelerini kullandı.

FİLMLER ORTAK AKLIMIZI HAREKETE GEÇİREBİLMENİN RUHUNU TAŞIR

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “Film festivalleri; yaşamın koşuşturması içinde ıskaladığımız bazı güzellikleri, anları ve anıları gösterme, yaşatma, fark etme fırsatları sunar bize. Büyülü ekranlardan kendimize yolculuk yapmamızı sağlar.  Sinemanın en önemli bileşeni olan yeni seyir deneyimlerini içinde barındırır. Film izleme ve tartışma pratiğini entelektüel bir zemine kavuşturarak düşün dünyasına katkı sunar. Duygu ve düşüncelerimize aynı anda seslenebilen filmler ortak aklımızı harekete geçirebilmenin ruhunu taşır. Film festivalleri; sinema sektörünün gelişmesini, festival çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda Türk sinemacılarının yetişmesini sağlıyor. Unutulmaması gereken önemli bir nokta da; bugün büyük ya da küçük, kentlerin kendilerini anlatabilme ve markalaşma yollarından biridir. Filmler yoluyla sokaklarında gezdiğimiz, evlerine konuk olduğumuz, insanlarıyla sohbet ettiğimiz şehirlerin dili, sesi festivallerle duyurulur. Yaşadığımız mekânlardan hareketle bakışımız, biraz da kendimize yönelir. İstanbul, Ankara,  Antalya, Adana ve daha pek çok il bugün Altın Lale, Altın Portakal, Altın Koza ile de anılmaktadır.

Farklı tarihlerde gerçekleştirilen festival etkinlikleri bu kentlere ayrı bir coşku, sevinç, heyecan ve buluşma ruhu yaşatmakta. Sinemanın genç emekçileri, sevdalıları, enerjileri, ruhları, yenilikçi bakışları ile de bu festivaller yoluyla tanınabilmektedir. İnanıyorum ki şehrimizde ilkini düzenlediğimiz bu festival, uzun yıllar boyunca devam edecek ve şehrimiz tarihi ve turistik yönlerinin yanı sıra bir de film festivaliyle anılacaktır.

Erzincan bir turizm ve kültür şehri Kadim bir medeniyetin mirasçısı Farklı kültürleri, renkleri bünyesinde yaşatan, koruyan, zenginleştiren bir şehir Bu anlamda festivallere ev sahipliği yapacak potansiyeli olan bir şehir. Bu itibarla festivalin amacına ulaşacağına yürekten inanıyorum. Filmleriyle, değerli çalışmalarıyla festivale katılan tüm sinema emekçilerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdim edilmesi, Erzincan tanıtım videosu ve Film seçkisi gösterimi sonrasında, İl Kültür müdürlüğü çocuk korosu şarkıları ile programa renk kattı. Erzincan’da 1. Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali ilk günü Burak Tamdoğan ve ekibi tarafından gösterimi yapılan açılış oyunu ile tamamlandı.