Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Stajyer Avukatlara Tarihi Gezi

Erzincan Barosu tarafından 2018-2019 adli yılındaki staj eğitim programının bitmesi nedeniyle staj eğitimlerini tamamlayan avukatlara yönelik Erzincan Otlukbeli İlçesi'ne günübirlik gezi düzenledi.

Erzincan Barosu tarafından 2018-2019

Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk düzenledikleri etkinlikte eğitimlerini tamamlayan 40 stajyer avukat ile doğaya açıldıklarını ve iç içe bir gün geçirdiklerini belirtti.

Otlukbeli Gezi programından Erzincan Barosu tarafından ikramlarda bulunuldu. Piknik etkinliğinde, genç Avukatlar ile birlikte yapılan yarışmalar, oyunlar ve müzik eşliğinde keyifli zamanlar yaşadılar. Tarihe adını Otlukbeli Savaşı ile yazdıran Erzincan ilinin en güzel ilçesine ilk gezi kırmızı rengi ve muhteşem manzarası ile dikkatleri üzerine çeken Otlukbeli Gölü’ne gerçekleştirildi.

11 Ağustos 1473 tarihinde Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet ile Akkoyunlu sultanı Uzun Hasan arasında yapılmış Otlukbeli Savaş’ının gerçekleştiği yerin gezilmesi ve Şehitlik Anıtı’nı ziyaret eden genç avukatlar daha sonra eşsiz manzaraya sahip Küçük Otlukbeli Yaylası’ndaki doğa yürüyüşü ile günü tamamladılar.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak açıklama yapan Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, “Bu dönemki staj eğitim programının bitmesi nedeniyle stajyer avukatlarımız için her yıl düzenlediğimiz gezi ve piknik programını bu yıl Otlukbeli İlçesi’ne düzenlemek istedik. Tarihe adını Otlukbeli Savaşı ile yazdıran bir yer burası, benim içinde özel bir yer, memleketim. Tarihi dokusu, serin havası, soğuk suları, eşsiz güzellikteki manzarası ve muhteşem doğasıyla görülmeye layık bir yer Otlukbeli; buradan herkesi bu güzel yerleri görmeye davet ediyorum.” Dedi

Erzincan Barosu olarak Doğa güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla görülmeye değer iş bu gezimize katılım gösteren tüm stajyer avukatlara teşekkür eden başkan Av. Aktürk bu tür sosyal etkinlikleri devam edecek dedi.

Etkinliğe katılan stajyer avukatlar ise Erzincan Baro başkanımız Av. Âdem Aktürk ve yönetimine ve aynı zamanda etkinlikte misafirperverliği ve katkıları için Otlukbeli Belediye Başkanı Yusuf Tektaş’a teşekkür ettiler.