Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddetin Olmadığı Bir Yaşam İçin El Ele

Erzincan Gençlik merkezi sosyal Uyum Projesi kapsamında psikolojik danışmanlık yapan Yasemin Gökçe tarafından Üzümlü de yaşayan aileler ile birlikte Ahıska Türkü ailelere yönelik Aile içi Şiddet ve Kadına yönelik şiddet ile mücadele eğitimi verildi.

Erzincan Gençlik merkezi sosyal

Dünya genelinde yaygınlaşan ve tüm toplumları derinden etkileyen bir konu haline gelen kadına şiddet son yıllarda ülke genelinde de artış gösterdiği görülüyor. Bu bağlamda Erzincan Gençlik Spor il Müdürlüğü Üzümlü Gençlik Merkezi tarafından Üzümlü de yaşayan aileler ile birlikte Ahıska Türkü ailelere yönelik Aile içi Şiddet ve Kadına yönelik şiddet ile mücadele eğitimi verildi.

Kadına yönelik şiddet, kadının toplumdaki ikincil konumuna dayalı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine bağlı uygulanan her türlü şiddet eylemi ya da tehdidi olduğunu söyleyen Gökçe, “Şiddet, toplumsal bir sorundur ve hak ile insan ihlalidir. Aile içinde kadına yönelik şiddet ise aile içinde meydana gelen, cinsiyete dayalı, kadın üzerinde baskı ve üstünlük kurmayı amaçlayan, tehdit, dayatma, kontrol içeren, psikolojik, cinsel, ekonomik ve fiziksel zararla kadının insan haklarını ihlal eden her türlü eylemdir.”

Kadına yönelik her türlü şiddetin insan hakları bağlamında suç olduğunu söyleyen Gökçe, Kadının cinsel, fiziksel, psikolojik bütünlüğünün dokunulmaz olduğunu belirtir kadına yönelik her türlü şiddete hayır diyoruz” dedi.

Gökçe, “Unutmayalım ki sevmek birbirlerine bakmak değil, birlikte aynı yöne bakmaktır. Şiddetin olmadığı bir yaşam için el ele diyelim” dedi.

Üzümlü Gençlik Merkezi Müdürü Selami Sezer eğitim sonrası kısa bir teşekkür konuşması yaparak, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Misyonu ve Vizyonu doğrultusunda Geleceğimizin teminatı olan gençlerle birlikte toplumun temelini oluşturan ailelere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız ev ziyaretleri sonucunda birçok ev hanımını Gençlik Merkezimize çekmeyi başardık. Bu arada uygun zamanlarda ev hanımlarının istifade edebileceği seminerler verdiriyoruz. Çünkü ev hanımları bilgili ve bilinçli olursa aileye ve topluma katkısı artar. Sağlıklı ve daha bilinçli bir toplum meydana gelir. Bu maksatla toplumun her kesimine gerek sağlık, sosyal, sportif, kültürel gerekse eğitim yönden hizmet vermeye devam edeceğiz. Üzümlü Gençlik Merkezinde yaş sınırı gözetmeksizin herkese kapımız açık olup, Gençlik Merkezimizden istifade etmeye davet ediyoruz, Ayrıca Programa destek olan ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Dedi.