Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cimin Üzümü Şifa Kaynağı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesi ve köylerinde yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan Cimin Üzümünde bu yıl meydana gelen Rekolte ve kalite artışı çiftçilerin yüzünü güldürdü. Cimin üzümünün hasadı havaların uygun olması halinde kasım ayına kadar sürüyor.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesi ve

Erzincan ilinin tescilli ürünlerinden olan Cimin üzümünün hasadına ağustos ayında başlandı. Sofralık üzüm çeşidi olan Cimin üzümünde, mevsimsel olarak havaların normal seyretmesi nedeniyle önceki yıllara oranla veriminin yanı sıra kalite de yükseldi. Kalitesine göre kilosu 5 ile 7 lira arasında satışa sunulan Cimin üzümünün hasadı havaların uygun olması halinde kasım ayına kadar sürüyor.

Ekim ayının sonlarına gelinmesi ve satışlarda herhangi bir azalma olmadığını ifade eden satıcılar, bizler 6 TL den sayıyoruz marketlerde 7 ile 8 TL arasında satılıyor Cimin üzümü gerçekten çok kaliteli. Satıcılar müşterilerden kesinlikle şikâyet almadıklarını da ifade ettiler.

Bu yıl gerçekten Cimin üzümüne doydukların ifade eden alıcı Cüneyt Şimşek, “Belki fiyatlar pahalı gibi geliyor. Fakat bu yıl gerçekten cimin üzümü hasadı verimli geçti. Bugün bile iri ve tadı harika olan Cimin üzümünü fiyatına bakmadan alabiliyoruz. Belki bu aydan sonra fiyatlarda düşer diye bekliyorum” dedi.

Kendine Has Eşsiz Tadıyla Şifa Kaynağı olan Erzincan’ın Üzümlü İlçesi ve civarında yetişen Erzincan Cimin Üzümü, 2001 yılında Üzümlü Belediyesi’nin Türk Patent Enstitüsü’ne müracaatı ile dünyanın ilk ve tek patentli üzümü olmuştur. Kendine has eşsiz tadı ve sıfıra yakın şeker oranıyla sofralık olarak talep görmekte olan Cimin Üzüm’ünün mayhoş bir tadı bulunmaktadır. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan Cimin Üzümü, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kansızlık ve karaciğer hastalıkları için derde derman niteliğindedir, böbreğin fonksiyonel özelliklerini arttırır. Vücuttaki yağların erimesinde çok etkilidir, kanın temizlenmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kalp ve damar sisteminin daha düzenli şekilde çalışmasını sağlar, mikrop ve virüslere karşı daha dirençli bir vücut olmasına yardımcı olur, bağırsak iltihaplanmasına deva gibidir çalışmasına yardımcı olur. Cildin daha pürüzsüz bir görünümde olmasını sağlar. Kireçlenme ve alerji için kalkan vazifesi görür. Aynı zamanda damar sertliği için de tavsiye edebileceğimiz bir besindir.