Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeka Oyunları İle Gelişiyorlar

Erzincan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından açılan Zekâ Oyunları Atölyesi çalışması Erzincan PARK AVM ’de kursiyer ve ailelerinin katılımı ile tanıtım programı düzenlendi.

Erzincan Gençlik Hizmetleri Spor

Erzincan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından açılan Zekâ Oyunları Atölyesi çalışması Erzincan PARK AVM ’de kursiyer ve ailelerinin katılımı ile tanıtım programı düzenlendi.

Erzincan Park AVM ’de 25 öğrencinin katılımı ile Erzincan Gençlik Merkezinde açılan ve yaklaşık 4 ay süren Zekâ Oyunları Atölyesi çalışmasının tanıtımı yapıldı. Kursiyer öğrenci ve velilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen tanıtımda kursu tamamlayan öğrenciler öğrendiklerini aileleri ve etkinliğe katılan vatandaşlarla paylaştılar.

Yaklaşık 4 ay süren Zekâ Oyunları Atölyesi çalışması hakkında bilgi veren Kurs öğretmeni Hakan Raşit Çağlı, “Erzincan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından açılan Zekâ Oyunları Atölyesi çalışmasına 7 ile 14 yaş gurupları arasında 25 öğrencimiz katıldı. Katılan tüm öğrencilerimiz eksiksiz olarak kurslarını tamamladılar. Burada öncelikle velilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarını asla yalnız bırakmadılar daime destek oldular dedi.

Çocukların sokaklarda oynadıkları oyunlardan çok evlerinde telefon, tablet ve bilgisayarlarla vakit geçirdiklerini belirten Çağlı, Bu sebeple aile içinde dahi anne baba ve çocuklar arasında iletişim kopuklukları yaşanmaktadır. 7 14 Yaş gurubuna yönelik açmış olduğumuz Zekâ Oyunları Atölyesi çalışması ile okulda, evde ve her yerde oynanabilecek çeşitli oyunları göstererek çocuklarımıza bir neşe kaynağı olmak en büyük hedeflerimizden biri olmuştur. Bu tür oyunların çocuklarımızı teknolojiden birazda olsa uzaklaştırarak, aile içi iletişime de büyük katkı sağladığına inanıyorum dedi.

Çocuklarımızın bu eğitim sonrasında zekâlarını daha iyi kullanabildiklerini de belirten Çağlı burada paylaşmak, arkadaşlık gibi duygularını pekiştirdiler. Açılan kurslarımızda, Abalone, Koridor, Calisto, Hedef Beş, Mangala ve Qioxo gibi oyunları öğrendiler.

Kursiyerlerden Eslem ve Esma Kolat’ın Babası Bekir Kolat, “Okulların açılması ile birlikte Erzincan Gençlik merkezimizde açılan Zekâ Oyunları Atölyesi çalışmasına iki kızımı da yazdırdım. Çocuklarımız hem eğlendiler hem de çok güzel oyunlar oynadılar. Kurs öğretmenimize ve Gençlik Merkezimize teşekkür ederim dedi.

Haber: Hasan Çakmak