Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yemen İnsanlığı Bekliyor

Yemen’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları platformu tarafından Yemen İnsanlığı Bekliyor adlı yardım kampanyası düzenledi.

Yemen’de yaşanan insanlık dramına

Yemen’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları platformu tarafından Yemen İnsanlığı Bekliyor adlı yardım kampanyası düzenledi. 20 Ocak tarihine kadar devam edilecek olan kampanyada Tüm Erzincan Halkına yardım daveti yapıldı.

Erzincan Belediyesi Millet Bahçesi arkasında düzenlenen ve 20 Ocak tarihine kadar devam edecek olan Yemen İnsanlığı Bekliyor adlı yardım kampanyasının ilk gününe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan AK Parti Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Kurum müdürleri, Erzincan STK platform başkanları le vatandaşlar katıldı..

Erzincan Din Görevlileri Dernek Başkanı ve Cami Kebir imam hatiplerinden Erdoğan Seren tarafından okunan Kur’an tilaveti sonrası açılış konuşmalarını yapan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları platformu dönem sözcüsü Çetin Solak; Bizleri bu soğuk kış gününde kardeşlik bilinciyle bir araya getiren yüce rabbimize hamt olsun diyerek başladı.

Solak konuşmalarında; Ülkemizin Milletimizin birliğini ve kardeşliğini daim eylesin, Sarıkamış şehitlerimizi 105. Yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum Rabbim tüm şehitlerimizin mekânını cennet makamını Ali kılsın inşallah. Öncelikle bizlere desteklerini esirgemeyen sayın valimize, milletvekillerimize belediye başkanımıza il müftümüze ve programa katılan herkese katılamayan ama kalbi bizimle birlikte atan tüm kardeşlerimize S.T.K Platformu adına şükranlarımızı sunmuyorum.

Değerli kardeşlerim Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Yemenli kardeşlerimizin yanında olmak bir nebzede olsa yaşadıkları o drama çare olabilmek adına başlatmış olduğumuz YEMEN İNSANLIĞI BEKLİYOR temalı yardım kampanyası için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Yemende 2015 yılından bu yana şiddetlenerek devam eden çatışmalar sonucunda Yemende son yüz yılın en büyük gıda ve ilaç krizi yaşanıyor. Ülke nüfusunun yaklaşık 22 milyonu yardıma muhtaç duruma geldi. Yaklaşık 14 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor. Yemene neden böyle bir yardım kampanyası başlatıyoruz neden yardımların süreklilik arz etmesi gerekiyor. Şunun için değerli kardeşlerim. Yemende 5 milyon çocuk yetersiz beslenme, temiz suya ulaşımın olmaması, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklarla mücadele dahi edemez duruma gelmiştir.

Ülkede her 10 dakikada, 5 yaşından küçük bir çocuk, önlenebilir sebepler yüzünden, maalesef İşte tamda buradan yola çıkarak Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Olarak Yemen’de vicdanları yaralayan bu insani krizin kurbanlarına destek olmak için YEMEN İNSANLIĞI BEKLİYOR temalı yardım kampanyasını başlatarak sizlerin ve tüm halkımızın bu kampanyaya katkıda bulunmasını talep ediyoruz. Rabbim zor durumda olan tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun bizleri de böyle bir hayra vesile kıldığı için hamt ediyoruz. Bu duygu ve düzencelerle sizlere saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum Allaha emanet olun” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin ise yaptığı kısa konuşmasında; “Son zamanlarda yaşanan en büyük dramlardan olan Yemen için toplanmış bulunuyoruz. Yemen Türkülerimize konu olmuş, Yemen Pek çok gidenin ama gelmediği insanlarımızın vatanı olmuş bir yer. Yemen Anadolu’dan uzak ama Anadolu ile hep iç içe olmuş bir ülke. Birçok sebepten dolayı Yemende insanlar hep zulme maruz kalmış. Özellikle çocuklar, yaşlılar kadınlar bu zulümlerden çok yaralananlar olmuştur. Bu Müslüman bir ülkede çocuklar ölüyor, bu yaşananları anlatmak mümkün değil, Bizler Komşusu Açken kendi tok yatan bizlerden değildir diyen peygamberin(S.A.V) ümmetiyiz. Bizler burada yardım için bulunuyoruz. İnşallah herkesi yardım yapmaya davet edeceğiz” dedi.

Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları platformu tarafından düzenlenen Yemen İnsanlığı Bekliyor adlı yardım kampanyası İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin tarafından yapılan Dua ile sona erdi.

Program sonrasında katılımcılar için açılan stantta yapılan yardımlar kabul edildi.

Haber: Hasan Çakmak