Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferinde Erzincan’da güllerle karşılandı, ikramlarla uğurlandı

11 Aralık’ta Ankara’dan Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman tarafından ilk seferine uğurlanan Turistik Doğu Ekspresi Erzincan Garında Vali Hamza Aydoğdu ve il protokolü tarafından karşılandı.

11 Aralık’ta Ankara’dan Ulaştırma

Dünyanın trenle seyahat edilecek en iyi ilk 4 rotasından biri olan Turistik Doğu Ekspresi, 2023-2024 dönemi ilk seferinde mola yerlerinden Erzincan’da güllerle karşılandı, ikramlarla uğurlandı.

Erzincan Foklar ekibinin Erzincan halk oyunları ekipleri tarafından karşılanan Turistik Doğu Ekspresi yolcularına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve il protokolü tarafından gül takdim edildi. Yolcularla bire bir ilgilenen vali Aydoğdu ve il protokolüne yolcular karşılamadan dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Karşılama ile ilgili konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Özellikle kadim şehir Medeniyetinin vakfiyesi olan Erzincan’ımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Biz Belediye Başkanımız Bekir Bey ve mesai arkadaşlarımızla birlikte gelen trenimiz ilk tren olduğu için karşılamasını yaptık. Biz şuna inanıyoruz. Biz gelen misafirlerimize ne kadar değerli hissettirsek onlar Erzincan’a her zaman gelirler ve bizi tanıma fırsatı bulurlar.

ERZİNCAN BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

Öncelikle hoş geldiniz, Erzincan bölgenin parlayan yıldızı. Bizim hem kültürel anlamda hem de tarihsel anlamda çok ciddi bir geçmişimiz var. Su sporları ve doğa sporlarında Erzincan Türkiye’nin öncü illerinden birisi. Biz arkadaşlarımızla birlikte sizi ağırlamaktan çok mutlu olduğumuzu bilmenizi isterim. Her zaman bekleriz, burası dört mevsim gerçekten görülmesi gereken bir şehir. Ergan dağımız, Kemaliye, İliç, ve diğer ilçelerimiz, tarihi müzemiz, şalelerimizle gerçekten Erzincan ışıl ışıl ışıldayan bir şehir. Aynı zamanda sizler için yerel ürünlerimizi de hazırladık. Onları da tadarsanız bizi çok mutlu edersiniz. Tekrardan hoş geldiniz şeref verdiniz. Sizi ağırladığımızdan dolayı çok mutlu olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.

Fethiye’de ikamet ettiklerini ve Turistik Doğu Ekspresi seyahate katıldıklarını söyleyen yolcu Kate Topçu, çok güzel bir şekilde karşılandık. Çok özel yöresel ürünleriniz var, Erzincan çok güzel, Valiniz çok cana yakın ilgileriniz için teşekkür ederiz. Erzincan’a tekrardan gelmek isteriz” dedi.

Yaklaşık 50 dakika Erzincan garında kalan Turistik Doğu Ekspresi yolcuları kendileri için Erzincan valiliği tarafından hazırlanan stantlarda bulunan yöresel ürünlerden ikram edildi.

Turistik Doğu Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından 1.365,204 kilometre uzunluğundaki Ankara – Kars güzergâhında kış sezonu boyunca haftada üç gün karşılıklı işleyen yataklı ve yemekli vagonlardan oluşan ve turistik amaçlı işletilen ekspres anahat trenidir.