Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sera Projesi İçin İmzalar Atıldı

Erzincan’da sera alanlarının yaygınlaştırılması projesi kapsamında Erzincan ilinde yapılması planlanan 50 adet ve her biri 2 bin metrekarelik yüzde 75 hibeli sera yapım işine yönelik sözleşme imzalandı.

Erzincan’da sera alanlarının yaygınlaştırılması

Proje kapsamında Erzincan’da kurulması planlanan 2 bin metrekarelik 50 adet sera ile sebze ve meyve yelpazesinin geniş bir şekilde pazarda her zaman kalabilmesi, halkın geçimine katkıda bulunması, ihracat yoluyla milli ekonomiye fayda sağlanması, yetiştirilecek ürünlerin kalitesinin daha yüksek olması ve seracılıkla ilgili olan cam, plastik gibi maddelerin Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde bir pazar oluşmasına imkân sağlanacak..

Gerçekleştirilen imza törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, ERCANSA firması sahibi Baycan Sarısu, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, Merkez İlçe Köyler Birliği Müdürü Ufuk Akpınar, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin ve basın mensupları katıldı..

Planlanan projeye yönelik açıklamada bulunan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman; “Erzincan’a yönelik yaptırdığımız Swot analize göre Erzincan’ın en önemli konusu tarım ve hayvancılık olarak belirlendi. Tarımın gelişmesi içinde en önemli konu seracılık konusuydu. Seracılığın Erzincan’da gelişmesi için ilgili herkes elinden geleni yaptı. Erzincan’ın bu atağı ile hem Tarım ve Orman Bakanlığı seralarla ilgili teşviklerini artırdı. Böylelikle seracılığın gelişmesi için her şeyin tamamlandığı bir döneme girdik. Öte yandan Erzincan’da sera üretim merkezide kuruldu. Artık Erzincan’a kurulacak seraların üretimi Erzincan’da yapılacak. Bu kapsamda sera üretim merkezi sadece Erzincan’da değil başka bölgelerde de hizmet verebilecek. Seralar daha çok Ulu köy Köyü, Üzümlü ilçesi ve diğer bölgelerde yapılacak.” dedi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı açıklamada; “ Erzincan’da örtü altı sebze yetiştiriciliği konusunda son iki yıldır bir atağa geçtik. Geçen yıl Ahıskalı kardeşlerimiz için 85 dönümlük serayı üretime açmıştık. Doğu Anadolu Bölgesinde sebze yetiştirilebilen tek mikroklima ikliminin Erzincan’da olduğunu ve Erzincan’ın çevresinde yaklaşık 2,5 milyon nüfus barındırdığını tespit ettikten sonra tarımdaki bu açılımın peşine Sayın Vekillerimiz ile birlikte düştük. Şimdide 50 çiftçimize yüzde 75 hibeli 100 dönümlük yeni bir sera projesi başlattık. Yaklaşık 8 milyon TL maliyeti olan bir projeydi. 6 milyon TL’ye yüzde 25 kırımla ihale edildi. Bunun 4,5 milyon TL’sini İl Özel İdaresi olarak biz karşılayacağız. 1,5 milyon TL’sini ise çiftçilerimiz karşılayacaklar. Bütün üreticilerimize aileleri ile birlikte helalinden bol kazanç sağlayacakları bir işletme olmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve ERCANSA firması sahibi Baycan Sarısu arasında sera yapım işine yönelik sözleşme imzalandı.