Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sempozyumda Göz İçi Lenslerindeki Son Gelişmeler Konuşuldu

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, Türk Oftalmoloji Derneği’nin bu yıl Adana Hilton Otel’de gerçekleştirdiği sempozyumda göz içi lenslerindeki gelişmeler hakkında sunum yaptı.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi

Gelişen teknolojiyle birlikte katarakt ve mercek değişim ameliyatlarında kullanılan göz içi lenslerde da gelişmeler olduğunu belirten Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, yeni teknolojiyle üretilen EDOF lensler hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Asena: “Son yıllarda yaygın olarak kullanılan ve halk arasında akıllı lens olarak bilinen trifokal lenslere seçenek olan bu yeni teknoloji lenslere EDOF (genişletilmiş odak derinliği) lensler deniyor. Trifokal lensler doğru gözlere uygulandığında çok başarılı sonuçlar veriyor. Ancak her göz yapısına uygun değiller. Günümüzde dünyada gözlüksüzlük talebi çok arttı. Bu beklentiler lens teknolojisindeki gelişmeler ile karşılanmaya çalışılıyor” diye konuştu.

YENİ TEKNOLOJİ LENSLER AVANTAJ SAĞLIYOR

EDOF göz içi lenslerinin, gözlük kullanımını minimale indirmek için geliştirildiğini kaydeden Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, bu lenslerin Trifokal lenslere göre göze daha uyumlu olduğunu daha geniş bir kapsama ve uygulama alanı bulunduğunu belirtti.

Doç. Dr. Asena, şu bilgileri verdi: “EDOF Lensler, gece görüş ve sürüş kalitesi açısından avantajlı. 45-50 li yaşlardan itibaren kataraktı olan, numaraları yüksek olan, gözlük kullanmak istemeyen kişiler bu lensler için aday. Tabii ayrıntılı muayene ile değerlendirme yapılmalı. Gözlük kullanmak istenmiyorsa hangi lensin daha uygun olacağına karar verilmeli. Burada kişinin mesleği, yaşam şekli, kişilik özelliklerini de dikkate alarak en doğru seçimin ne olacağına karar veriyoruz. Teknolojinin giderek daha çok seçenek sunması çok iyi gelişmeler. Ancak bu gelişmeler biz hekimlerin kendi alanlarındaki yenilikleri takip etmesi, öğrenmesi sorumluluğunu beraberinde getiriyor. Katarakt ve refraksiyon cerrahisi (numara düzeltme cerrahileri) alanındaki gelişmeleri, deneyimlerimizi meslektaşlarımız ile paylaşmak her zaman çok eğitici ve yararlı. Sonuçta hepimiz hastalarımız için en iyisini hedefliyoruz”