Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nafaka Çalıştayı Düzenlendi

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) tarafından Ankara'da Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde "düzenlenen “Nafaka Çalıştayına Erzincan Barosu da hazır bulundu.

Türkiye Barolar Birliği Kadın

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM ) tarafından gerçekleştirilen çalıştaya Erzincan Baro Başkanı Av. Adem Aktürk’ün yanı sıra, Erzincan Barosu yönetim kurulu üyesi Av. Buket Yavuz, Av. Esma Akdağ, Av. Canan Gündüz ve Stajyer Avukat Kübra Eraslan katıldı.

Türkiye çapında düzenlenen Nafaka Çalıştayı’na, 54 baro ve baroların Kadın Hakları Merkezi’nden, bazıları baro yönetim kurulu üyesi de olan, yönetici ve üye 120’den fazla avukat katıldı.

İKİ OTURUM YAPILDI

Çalıştayda iki oturum yapıldı. Av. Sibel Suiçmez’in moderatörlüğünü yaptığı “Medeni Kanun’da Nafaka” konulu oturumda; Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Yücel, Emekli Aile Mahkemesi Hâkimi Av. Eray Karınca, İstanbul Barosu’ndan Av. Hülya Gülbahar konuşmacı olarak yer aldı.

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Önceki Başkanı Av. Tülay Çelikyürek’in moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumda ise; Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman, Emekli Aile Mahkemesi Hâkimi Zarife Zerrin Togay ve Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Bakırcı konuşma yaptı.

Oturumlar arasında ve sonrasında çalıştaya katılan tüm baro temsilcileri söz alarak kadının yoksulluk nafakasına süre sınırı getirilmesine karşı olduklarını; bu girişimin kadınları daha da yoksullaştıracağını, daha çok şiddet ve eşitsizlik anlamına geleceğini vurguladı. Sadece bir baro temsilcisi, barolarının kadının yoksulluk nafakasına süre getirilmesi gerektiği görüşünde olduklarını dile getirdi. Kimi baro temsilcileri ise, kişisel fikirlerinin yoksulluk nafakasına süre getirilmemesi olduğunu; ancak baro yönetim kurulunda ve kadın komisyonunda farklı düşünen avukatların da olduğunu belirtti. Birçok çalıştay katılımcısı, bu tür çalıştay ya da benzeri çalışmaları kendi illerinde de yapacaklarını belirtti. Çalıştay sonunda, sonuç bildirgesini hazırlamak üzere bir çalışma grubu oluşturuldu.