Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mirasta yeni dönem başlıyor

Yeni düzenleme, miras ve tapu işlemlerinde önemli değişikliklere işaret ediyor. Kardeşler arasında miras paylaşımı artık noter zorunluluğunu ortadan kaldırarak yazılı sözleşme ve imza ile gerçekleştirilebilecek.

Yeni düzenleme, miras ve

Gayrimenkul sektöründe son yapılan düzenleme, miras ve tapu işlemlerinde kayda değer değişiklikleri beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ticari Gayrimenkul Uzmanı Fatih Tutar, ”Özellikle kardeşler arasındaki miras paylaşımında, noter zorunluluğu kaldırılarak yazılı bir sözleşme imzalama ve onay süreci benimsendi. Bu durum, hem maliyetleri azaltmakta hem de işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca, hisseli tapu satışlarında önemli bir adım atılmıştır. Hissedarların ortak bir karar alması ve tapu işlemleri sırasında hazır bulunmaları gerekmektedir. Bu da demek oluyor ki, gayrimenkulün hisseli tapusunun satışı için tüm pay sahiplerinin anlaşması ve tapu dairesinde bir araya gelmeleri gerekmektedir” dedi.

Sistemin alıcı ve satıcılara daha kolaylık sağlayacağına dikkat çeken Fatih Tutar, ”Mirasçılar, tapu devri işlemlerinde fiziksel olarak tapu ofisinde bulunamayacak durumdaysa, bir avukata vekalet verme imkanına sahiptir. Bu sayede, işlemler sorunsuz bir şekilde ilerleyebilir ve miras paylaşımı daha esnek bir şekilde gerçekleştirilebilir. Hisseli tapu alımında ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri önem arz etmektedir. Bu süreçte, taşınmazın sınırları belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir. Böylece, gayrimenkulün hangi bölümünün kime ait olduğu açıkça ortaya konularak adil bir paylaşım sağlanabilir. Bu düzenlemeler, vatandaşların miras ve tapu süreçlerini daha şeffaf, hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyarak önemli bir kolaylık sunmaktadır’ diye konuştu.