Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mektup Kardeşliği projesi ile unutulmaya yüz tutmuş mektup kültürünü yeniden başlattılar

Erzincan Müşir Zeki Paşa Ortaokul 6. Sınıf öğrencileri Mektup Kardeşliği projesi ile gönülleri ile yazdıkları mektupları Balıkesir Bandırma İmam Hatip Ortaokulunda okuyan kendi yaşıtlarına göndererek yeni kardeşliklere yelken açtılar.

Erzincan Müşir Zeki Paşa

Mektup Kardeşliği projesi ile ilgili konuşan Müşir Zeki Paşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Esra Dizdar Aslan; “öğrencilerimiz, Kardeşinden mektup var sloganı ile başlattığımız mektup kardeşliği projemizde 6/A-6/D ve 6/E sınıfındaki öğrencilerimiz sadece kalemleri ile değil, gönülleri ile yazdıkları mektupları Balıkesir Bandırma İmam Hatip Ortaokulunda kendi yaşlarındaki öğrencilere gönderdiler. 
YEPYENİ DOSTLUKLARA, KARDEŞLİKLERE YELKEN AÇMIŞ OLDUK
Mektup kardeşliği projesini önemli buluyorum. Öğrenciler yazdıkları mektuplar ile duygularını ve fikirlerini Erzincan’ın tarihini, kültürünü ve yaşantısını aktarma imkânı buldular. Proje ile hem unutulmaya yüz tutmuş mektup kültürünü yeniden hatırlamış hem de yepyeni dostluklara, kardeşliklere yelken açmış olduk. Sevgi emektir. Sevgi sabırdır. Yalnızca bir tıkla sevgimizi ifade etmeye başladığımız şu dönemde toplu mesajlara, e maillere inat, emekle yazılıp sabırla cevap beklediğimiz kültürümüzün en güzel parçalarından olup maalesef unutulmaya başlanan dostumuzu hatırladık: Mektup. Postacıların çantasında tebligat, trafik cezası, faturalar dışında hasret kokan, merak kokan, sevgi kokan gül kokulu mektupların yok denecek kadar az olması“mektup kardeşliğimizi’ başlatmamıza vesile oldu.                                  
Güzel vatanımız iklimi, doğal güzellikleri, gelenekleri görenekleri, kültürü ile oldukça zengin, nadide bir ülke. Doğu ve batı arasında uzanan ve sevgimizin kültürümüzün birleşmesini sağlayan köprüyü daha da sağlamlaştırmak, hem yaşadığımız ili tanıtmak hem de uzak mesafede olan ve batıda bulunan bir ilimizi tanımak maksadıyla Balıkesir’in Bandırma ilçesini seçtik. Bandırma imam hatip ortaokulu Türkçe öğretmeni Arzu Kızılaslan’ ile geçtiğimiz iletişimde oradaki öğrencilerin de büyük çoğunluğunun doğuya hiç gelmediklerini ve aynı bizim öğrencilerimizin batıyı merak edip öğrenmek görmek istedikleri gibi onların da doğuya olan meraklarını öğrendik. Öğrencilerimiz yazdıkları mektupta Erzincan’ın doğal güzellikleri, mesire alanları özel yemekleri gelenek görenekleri örf ve adetlerini anlatmakla beraber bütün samimiyetleriyle kendilerini ailelerini, mutluluklarını, korkularını, sevinçlerini, hüzünlerini de kardeşleriyle paylaştılar.
MEKTUPLARDA KENDİMİZİ, OKULUMUZU VE ERZİNCAN’I ANLATTIK
Erzincan 6/E Sınıfı Öğrencisi Soner Ege Çakmak ise, “Bizim içinde yer aldığımız proje kardeşlik projesidir. Öğrenci kardeşlerimize gönderdiğimiz mektuplarda kendimizi, okulumuzu ve Erzincan’ı anlattık. İlk defa böyle bir proje ile karşılaştım. Bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum” dedi.