Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kum Havuzunda Eğlenerek Paylaşımda Bulunuyorlar

Erzincan Merkez Beldelerden Çağlayan da Çağlayan İlkokulu tarafından gerçekleştirilen Kum havuzu projesi ile öğrenciler teneffüslerde ve öğlen molalarında kum havuzunda bulunan farklı oyuncaklarla oyun oynayarak paylaşmayı öğreniyorlar.

Erzincan Merkez Beldelerden Çağlayan

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çağlayan İlkokulun da koordinatör öğretmen Kökşan Bafralı okul bahçesinde oluşturduğu kum havuzu ile öğrencilerine teneffüs ve öğlen paydoslarında havuz içerisinde bulunan her yaşa hitap eden oyuncaklar ile öğrencilerine birliktelik ile birlikte paylaşmayı ve güzel vakit geçirmelerini sağlıyor.

Proje ile ilgili olarak açıklama yapan Çağlayan İlkokulu 4. Sınıf öğretmeni Kökşan Bafralı; “Hızla gelişen değişen yenilenen eğitim sistemimizde biz öğretmen ve okullara büyük Misyonlar uyguluyoruz.  Biz eğitimciler düşünen, üreten beceriler ile donanmış, ahlaklı hassas bireyler yetiştirmek zorundayız. Onları hayata hazırlamak zorundayız. Bu sebepten dolayı kazanımları hayata geçirmek adına çocuklarımıza uygun ortamlar hazırlamalıyız. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonun da ön gördüğü tasarı ve beceri atölyelerinden hareketle okul bahçemizde kum havuzunu tasarlayıp hayata geçirdik.

Burada amacımız öğrencilerimizin özgürce oynadığı, iletişim, özveri, beceri, Empati, karşılıklı anlayış, paylaşım gibi kazımlar kazandırabiliriz. Çocuklarımıza bu imkânları ve bu ortamları sağlayalım. Bu projemizde bizlere destek olan Okul Müdürümüz ve İl Milli Eğitim müdürümüz Aziz Gün Beye teşekkür ederim” dedi.

Yapılan projede ki emeklerinden dolayı Proje koordinatör öğretmene teşekkür ederek açıklamalarda bulunan okul Müdürü İhsan Ünlü; “Projemiz amacımıza uygun olarak yürüyor. Burada çocuklarımız keyif alarak, paylaşmayı öğrenerek eğleniyorlar. Burada amacımız çocuklarımızın arzuladığı daha huzurlu bir ortamda bunu yaşatmak. Burada çocuklarımız Empati gibi paylaşmak gibi, birlikte hareket etmek gibi, birlikte yaşama kültürü gibi çocuklarımızın rahat, huzurlu ortamda kendilerini yetiştirerek, bu davranışlarını eğitim modeline tutunmak.

Bu ve benzeri projelerimizde bizlere destek veren Erzincan Valimiz Ali Arslantaş, İl Milli Eğitim Müdürümüz Aziz Gün beye, Erzincan Belediyemiz ve Çağlayan belediyemize çok teşekkür ederim” dedi.

Proje ile ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Çağlayan İlkokulu öğrencileri ise; “bu kum havuzunu getiren öğretmen ve idarecilere teşekkür ederek, burada oyun oynarak paylaşmayı öğrendiklerini ve çok eğlendiklerini belirttiler.