Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karatepe, AHISKA’yı Unutmadık, Vazgeçmedik Sözümüz Olsun

14 Kasım 1944 AHISKA Türkleri sürgünü yıl dönümü dolayısıyla Yönetim Kurulu üyeleri ve AHISKA Türkleri ile bir araya gelen Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Vasfi Karatepe, 200 yıl öncesine kadar farklı topraklarda olsa da aynı devletin sınırları içinde, aynı bayrağın altında yaşayan bizler bugün yine bir arada Türk Devletinin bayrağı altındayız” dedi..

14 Kasım 1944 AHISKA

Erzincan Ülkü Ocakları toplantı salonunda gerçekleştirilen programda kısa bir konuşma yapan Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Vasfi Karatepe, “Son 200 yıldır Turan coğrafyasının her yerinde süren beka mücadelemizde elbette çok acılar çekildi. 200 yıl; 2 asır. İnsan ömrü için uzun olan bu sürede bizler umudumuzu yitirmeden, millet olma bilincini kaybetmeden, gelenek ve göreneklerimizi yaşayarak yeni nesillere aktarabildik.

Bu mücadelede bizleri ayakta tutan, imanımız ve Türklük bilincimizdir diyen Karatepe, Bundan 76 yıl önce 1944 yılında bizler Türkçülük – Turancılık suçlaması ile kendi devletimizde yargılanırken Siz Ahıskalı soydaşlarımızda katil Stalin tarafındankapalı tren vagonlarına doldurularak ata yurtlarınızdan sürgün edildiniz. Bir aydan fazla süren zorunlu göçte 17.000 soydaşımızı kaybettik. Nihayet bu sürgün ve zorunlu göçler 2 asrın ardından Türk bayrağı altında son buldu.

Ülkücüler olarak canı yanan her Türkün acısını yüreğimizde hissettik, derdine çare olmak için gayret ve dualar ettik. Erzincan Ülkü Ocakları olarak Ahıskalı kardeşim Bahtiyar Süleyman’ı Türk Dünyası Birimi Başkanlığına getirerek bundan sonra birlikte hareket edeceğimizi ortaya olduk.

Biz Ülkü Ocaklılar 28 yıldır hep bir ağızdan seslendik, söz verdik, “Türk’ ün şanlı bayrağını Karabağ’ da asacağız, Azerbaycan bayrağını Karabağ’ da asacağız”  dedik. Daha geçen aya kadar işgal altında olan Dağlık Karabağ’ da artık Türk bayrakları dalgalanıyor ezanlar okunuyor.

Çok şükür bugünleri gördük ama henüz Türk Milleti son sözünü söylemedi. Ahıska’yı unutmadık, vazgeçmedik sözümüz olsun;

Kafkaslardan aşacağız       

Türklüğe şan katacağız                  

Türk’ün şanlı bayrağını                 

Turan ele asacağız

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE” diyerek sözlerini tamamladı.

Erzincan Ülkü Ocakları Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa katılım sağlayan AHISKA Türkleri, Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Vasfi Karatepe’ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.