Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kantinlerde Yerini Alacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 20 Haziran 2019 tarihinde yayımlanan Tebliğ ile ‘Okul Gıdası Logosu’ uygulaması, resmi olarak 16 Eylül 2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak ve tebliğe göre ilgili sivil toplum kuruluşları ile de iş birliği yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı

Kantinlerde satılan yiyeceklere okul gıdası logosu konulmasının yanı sıra okul çevrelerinin de kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar odaları Birliği Birlik Başkanı Bedir Limon, “Bu yıl eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte kantinlerde satılan yiyeceklere sağlıklı olduğunu belli eden okul gıdası logosu konulacak. Çocuklarımızın sağlığı için bu uygulama çok faydalı olacak. Bununla birlikte okul çevrelerindeki seyyar satıcılarla birlikte alkol, uyuşturucu tütün ürünleri, gibi birçok zehir tacirleri de kontrol edilmeli. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığını hem içeride hem dışarıda korumalıyız” dedi.

KANTİNDE SATILAN YİYECEKLER DE OKUL LOGOLU ÜRÜNLER

Okul gıdası logosunu kantinci esnafının da desteklediğini belirten Limon, “9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte 16 Eylül’de uygulamaya geçecek olan okul gıdası logosu, çocuklarımızın daha sağlıklı beslenmesini sağlayacak. Kantinci esnafımız zaten çocuklarımıza zarar veren gıda ve içecek ürünleri satmamaya dikkat ediyor. Okul gıdası logolu ürünlerin özellikle belirtilecek olması bu nedenle daha güvenli bir ortam oluşturacak. Bu uygulamayı destekliyoruz fakat bununla birlikte okul çevresinde de önlemler artırılmalı. Çocuklarımızın sağlığını okul içinde olduğu kadar okul dışında da korumalıyız. Onların sağlığını tehlikeye atan seyyar satıcılara göz açtırılmamalı. Gelişmiş ülke olma yolunda hızla ilerleyen ülkemizde hijyensiz sağlıksız gıda ürünleri satan seyyar satıcılar yakışmıyor” diye konuştu.

OKUL ÇEVRELERİNDEKİ GÜVENLİK VE KONTROLLER ARTMALI

Okul çevrelerindeki tehlikenin yalnızca gıda üzerine olmadığını hatırlatan Limon, “Çocuklarımızı bilinçlendirmek aile ve  öğretmenin en önemli görevi. Okul çevrelerinde bilmediği tanımadığı kişi ya da kişilerden bir şey satın almaması konusunda uyarı muhakkak yapılmalı. Fakat şu da unutulmamalı ki, okul çevrelerindeki tek tehlike yalnızca açıkta yiyecek ve içecek satan seyyar satıcılar değil. Alkol, uyuşturucu, tütün ürünleri gibi birçok tehlikeli zehir tacirleri de maalesef mevcut. Bu nedenle aile ve öğretmenlerimiz her zamankinden daha dikkatli ve korumacı olmalı. Emniyet güçlerimiz de okul çevrelerinde bu ve bunun gibi zehir tacirlerine asla geçit vermemeli. Okul içerisinde de dışarısında da çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okula gönderebilmemiz için, güvenlik önlemlerinin ve kontrollerin arttığı bir eğitim – öğretim dönemi başlamalı” şeklinde belirtti.