Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayallerine Mikro kredi İle Ulaştı

Erzincan’da 9 yıl önce Mikro kredi tanışarak hayallerini bir, bir gerçekleştiren Seval Cenk, “Para konusunda sıkıştığım zamanlarda mikro kredi hep yanımda oldu. Aldığım krediler her yıl artarak devam etti bu yıl 11 Bin TL kredi kullanarak dükkânımın yerini değiştirdim. İlerde yanımda çalışanların olduğu işveren haline gelmek istiyorum, onu da başaracağım” dedi.

Erzincan’da 9 yıl önce

Erzincan’da İl Özel İdaresi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen Mikro kredi projesi kadınların hayatlarını değiştirmeye devam ediyor.

Mikro kredi uygulamasıyla iş hayatına atılan binlerce kadın patron statüsüne yükseldi. Erzincan’da aldıkları mikro kredilerle kendiişlerini kuran dar gelirli kadınlar, hem aile bütçesine hem de üretime katkı sağlıyor. Mikro kredi Erzincan Şubesi çalışanları, kredi kullanan kadınları haftalık olarak ziyaret edip çalışmalarını inceliyor ve kullanılan kredilerin dönüşümünü gerçekleştiriyor.

Erzincan’da yaşayan 49 yaşındaki Seval Cenk, ilk kullandığı 700 TL mikro kredi desteği ile her yıl iş ve sermaye hacmini büyüterek hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Seval Cenk, “Önceleri evde terzilik yapıyordum. Hayalim dükkân açmaktı. Bildiğim terzilik işini dükkân ortamında yaparak evle sınırlı kalmak istemiyordum. Arkamda bir destek olsa ben istedikten sonra her şeyin üstesinden gelebilirim diye düşünüyordum. İş yapan kadınlara kredi veren Mikro krediyi duydum. Mikro kredi çalışanları ile tanıştım. Oluşturduğumuz grup ile başvurumuzu yaptık ve kredimizi aldık. 2012 yılında aldığım ilk 700 TL kredi ile dükkânıma almış olduğum kumaşın senedini ödedim. Para konusunda sıkıştığım zamanlarda mikro kredi hep yanımda oldu. Aldığım krediler her yıl artarak devam etti bu yıl 11.000 TL kredi kullandım. Dükkânımın yerini değiştirdim. Sadece kumaşla bağlı kalmadan mefruşat ürünlerini de dükkânımda satarak ürün yelpazemi arttırdım. İlerde yanımda çalışanların olduğu işveren haline gelmek istiyorum. Biliyorum onu da başaracağım İş hayatında da kendi özel hayatımda da çok darbeler yedim. Ama Mikro kredi andımız da olduğu gibi disiplin, birlik, cesaret olunca başarı ailemize, topluma ve gelecektir. Bana destek veren, güvenen mikro kredi ailesine teşekkür ederim dedi.

Mikro kredi Erzincan Şube Yöneticisi Tuğba Aybey ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘‘2003 yılından beri, Türkiye’de mikro kredi faaliyetlerini sürdüren Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Türkiye Grameen Mikrofinans Programının, dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğu ve küçük bir sermaye olan mikro kredi desteği sunmaktadır.

Mikro kredinin amacının, klasik yollarla banka kredisi alamayacak kişilere, yoksulluğu, gelir dağılımındaki adaletsizliği ve işsizliği azaltacak şekilde, kendi kendine gelir getirici bir faaliyet yapılmasının, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak sermaye ihtiyacını sağlamak olduğunu söyledi.

5’ER KİŞİLİK GRUP

Kredi almak isteyenlerin 5’er kişilik gruplar oluşturması gerektiğini vurgulayan Şube Yöneticisi Aybey,  sermayeye ihtiyaç duyan ve mikro kredinin temel prensiplerini uygulamaya hazır olan herkes mikro krediden faydalanabiliyor’’ dedi.

 9 MİLYON MİKROKREDİ VERİLDİ

Erzincan Mikrofinans Şubesi Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’nın 24’ncı şubesi olarak, 11 Temmuz 2008 tarihinde faaliyetlerine başladığını ifade eden Aybey,  Erzincan Mikrofinans Şubesinde, Mayıs 2021 itibariyle, 1.031 dar gelirli kadına toplam 9 Milyon 267 bin 380 TL mikro kredi verilmiş olup, vadesi gelen mikro kredilerde geri dönüş oranı % 100 olduğunu sözlerine ekledi..