Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hac Ön Kayıt Başvuruları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bu yıl ilk defa hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için 2024 Hac ön kayıt başvuruları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet

Başvurular, 11 Ekim tarihine kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. İlk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar, öncelikle 450 lira olan kayıt ücretini yatırdıktan sonra hac ön kayıtlarını oluşturabilecekler.

“Hac Organizasyonu 2024” ile ilgili detaylı bilgilere, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden, sosyal medya hesaplarından ve il-ilçe müftülüklerinden ulaşabilirsiniz.

Ön kayıt sürecinde, kayıt durumu sorgulama, kategori değişikliği, iletişim bilgileri güncelleme, grup değişiklikleri, kura ili değişikliği ve çocuk adayların kaydı gibi tüm işlemler e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek.

Daha önce kaydı bulunanların kayıtları otomatik olarak yenilenecek. Ancak il, adres, iletişim bilgileri veya konaklama türünde değişiklik yapmak isteyenler, bu güncellemeleri e-Devlet üzerinden veya il-ilçe müftülükleri aracılığıyla yapabilecekler.