Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Federasyon Kuruldu

Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Yunus Kılıç, çalışmalar hakkında bilgi vererek büyük bir ihtiyaç halinde gelen Özel Eğitim Kurumları Federasyonunun resmen kurulduğunu açıkladı.

Özel Eğitim Kurumları Derneği

Tüm Türkiye genelinde çok özel bireyler için çok güzel çalışmalara imza atan Özel Eğitim Kurumları Derneği tüm yurtta etkin olarak çalışmalarını sürdürüyor.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Özel Eğitim Kurumları Federasyonunun ilk başkanlık görevine de Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Yunus Kılıç seçildi. Kılıç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği’nin Genel Başkanı olarak 2001 yılından bu tarafa kurulmuş bir dernekte, biz engelli kardeşlerimize daha nitelikli eğitim vermek bu anlamda Avrupa standartlarını Türkiye ile buluşturma arzusu içinde olan bir kurumuz. Bunun için de bunun en önemli ayağının STK’lar olduğunu biliyorduk ve 2001 yılında özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinin bir araya gelerek dernekleşme çalışmasını başlatmış ve ondan sonra da bunu tüm Türkiye’ye yayma gayreti içerisinde olduk. 2 bin 600 kurumla bir dernekle Tüm Türkiye’ye hizmet etmenin çok zor olduğunu biliyorduk bunun alana yaygınlaştırılması il Bazlı gerekirse ilçe Bazlı toplumun her kesimine ve katmanına kanın ulaştırılması gerekiyordu.

81 İLDE 81 İL BAŞKANI İLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Yaptığımız son 3 yıldaki çalışmalarla önce Derneğimizin il başkanlıklarına kurduk 81 ilde 81 il başkanı ile hizmet vermeye başladık. Akabinde bölge başkanlıklarını kurduk ve bu bölge başkanlıklarını aynı zamanda bölge dernekleri haline getirdik. Yedi bölgede 7 dernekle Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerini daha etkin şekliyle engelli çocuklarımıza hizmet eden STK haline getirdik.

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI FEDERASYONUNU KURDUK

Bunun bir federasyon çatısı altında daha güçlü daha nitelikli olması gerektiğini biliyorduk. Yaptığımız son yılki çalışmalarla Türkiye genelinden de aldığımız güçle yedi bölgede 7 dernekle Özel Özel Eğitim Kurumları Derneğini bir çatı altında birleştirdik ve sonunda Allah’a çok şükür Özel Eğitim Kurumları Federasyonu’nu geçen hafta itibarıyla kurmuş bulunmaktayız. Bundan sonra alanda daha etkin daha nitelikli ve güçlü şekliyle federasyondan da aldığımız güçle hizmet etmeye devam edeceğiz.

Teşekkür ediyorum ki üyelerimizin teveccühleri ile bu noktada kurucu dernekler federasyon başkanlığına da şahsımıza layık gördüler diyen Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Yunus Kılıç, Bundan sonra inşallah Türkiye’ye hizmet ederken Erzincanlı bir kardeşiniz olarak da Türkiye’nin Sesi olmaya engelli kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.