Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Faiz Kararının Açıklanmasının Ardından Dövizde Düşüş Yaşandı

Merkez Bankası’nın faiz kararının etkisiyle, BIST 100 endeksi özellikle banka hisselerinin liderliğinde yaklaşık yüzde 7 oranında yükseldi. Türkiye’nin CDS (kredi temerrüt takası) risk primi 394,6 baz puan seviyesine geriledi ve dolar/TL kuru yaklaşık yüzde 2 düşüş kaydetti. Faiz kararının açıklanmasının ardından, dolar ve euro değer kaybetti.

Merkez Bankası’nın faiz kararının

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Başkan Hafize Gaye Erkan’ın liderliğinde toplandı ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 750 baz puan artırarak yüzde 25’e çıkardı.

Bunun sonucunda, Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi özellikle banka hisselerinin etkisiyle yüzde 4’e yaklaşan bir yükseliş gösterdi. Endeks önce 7.870 puana kadar yükseldi, ancak daha sonra kar satışlarıyla birlikte 7.536 puana kadar geriledi ve 7.650-7.750 aralığında istikrar kazandı.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi, faiz kararının ardından yaklaşık 20 baz puan düşüşle 394 baz puana indi.

Faiz kararının etkisiyle dolar/TL kuru yüzde 7’ye yaklaşan bir düşüş kaydetti ve 25,2800 seviyesine kadar geriledi. Benzer şekilde, euro/TL kuru da yaklaşık yüzde 6 oranında düşerek 27,3816 seviyesini geriledi.