Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fabrika Gibi Çalıştı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu yıl ilk kez uygulanan döner sermaye sistemi ile mobilya ve Metal bölümü öğrencileri yaz tatillerinde okul bünyesinde döner sermaye çalışması ile hem mesleklerini geliştirdiler hem de bütçelerine katkı sağladılar.

Erzincan İl Milli Eğitim

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve Metal bölümü öğrencileri İl genelinde yeni yapılan okulların tüm mefruşatlarını(Masa, Öğrenci sırası, Öğretmen kitaplığı, toplantı masası) gibi mefruşatları okul döner sermayesi ile yaparak mesleklerini geliştirmelerinin yanında 2 Bin TL ile 4 Bin TL arasında da gelir elde ettiler.

YAZ BIYUNCA FABRİKA GİBİ ÇALIŞTI

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve Metal bölümünde yapılan çalışmaları yerinde gören İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “2019-2020 eğitim öğretim yılı başlamadan önce Aslında biz Erzincan’da bu yazın farklı bir şey başlattık. Farklı derken mesleki çalışmalar ile ilgili üretime katkıları ile ilgili öğrencilerimizin görmüş oldukları mesleki teknik eğitimi aynı zamanda uygulamasına yönelik olarak atölyede üretime katkıda bulunmaları, döner sermaye vasıtasıyla çalışmalarının imkânlarını arttırmak ile ilgili, Erzincan’da eğitim-öğretim başlamadan önce bu yazın güzel bir şey başlattık. Şu anda Erzincan’da Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski adı aşağı sanat dediğimiz okulumuz bu yaz boyunca bir fabrika gibi çalıştı.

ÖĞRENCİLERDEN ÜRETİME KATKI

Bu yıl açılacak olan 4 tane Okulumuzun öğrenci masaları, öğretmen Kitaplığı,  öğretmenler odasından tutunda idareci odasının bütün donanımı ne varsa aklınıza gelen bütün hepsini metal alanındaki öğrencilerimizle birlikte Mobilya alanındaki öğrenci ve öğretmenlerimiz Bu yaz boyunca bu çalışmayı yaptılar. Çünkü 2023 eğitim vizyonu içerisinde bu öğrencilerimizin üretime katkılarını sağlayabilmek, yarın iş hayatına atıldıkları zaman yapmış oldukları uygulamalar sayesinde bir adım önde olabilmeleri ile ilgili bu çalışma. Bir diğeri de Otelcilik Turizm Meslek Lisesi olarak eskiden bilinen Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu lisemiz de okuyan öğrencilerimizin ve oradaki mutfak öğrencilerimizin Erzincan’da taşıma kapsamında olan öğrencilerin yemeklerini yapmaları suretiyle hem döner sermaye, hem bu öğrencilerimizin alanlarında uzmanlaşması bir adım öne geçmesidir dedi.

MESKEKLERİNİ GELİŞTİRDİ BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLADILAR

İlimizde meslek liselerinin fabrika gibi çalıştığını belirten il milli eğitim müdürü Gün,  öğrencilerimizin oraya yönlendirmesi ile ilgili olarak yapmış olduğumuz bu çalışma İnşallah devamında başka alanlarımızda da hem öğrencilerimizin bu alanda tecrübelerini bilgilerini birikimlerini artırmakla birlikte öğretmen arkadaşlarımızın heyecanını da arttırmak ve mesleki eğitimi cazibe merkezi haline getirmek 2023 eğitim vizyonunun en önemli olmazsa olmazı.

Bu çalışmalardan birine katkıda bulunmak için, bu yazın güzel bir çalışma altına imza atan, özellikle okul idarecisi ve alan öğretmeni arkadaşlarıma, burada çalışmak suretiyle kendileri için eğitim öğretim yılı başlamadan önce bir gelir elde eden ve aynı zamanda alanlarında daha da uzmanlaşan öğrencilerimize, bu çalışmamıza destek veren velilerimize ve siz basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum..

Döner sermaye işletmesinde çalışan öğrencilerin parça başı yaptıkları işe göre ücretlendirildiklerini ve elde ettikleri gelirin kesinlikle asgari ücretin çok üzerinde olduğunu söyleyen il milli Eğitim müdürü Gün, okul başlamadan önce çocuklar bir dönemlik eğitim öğretim ile ilgili veya dönem başındaki masraflarını çok rahat çıkarabilecek kadar kazanım elde ettiler dedi.

AĞUSTOS SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Erzincan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü gökmen Güler ise yaptığı konuşmasında; Ağustos sonuna kadar yaklaşık 2 aylık bir zaman dilimi içerisinde döner sermaye kapsamında metal alanı ve mobilya alanında olmak üzere başta öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ve teknisyenlerimiz de Erzincan’da yeni açılacak 4 tane okulun tüm mefruşatlarını yapmış bulunuyoruz. Amacınız hem işbaşı eğitimleri sayesinde her şeyin daha iyisini yapabileceğini göstermek, Hem de yazın bu 2 aylık süre içerisinde çalışan öğrenci ve personelimizin asgari ücretten az olmamak üzere 2000 lira ile 4000 lira arasında değişen ücretler alacaklar” dedi.

Okulların kapanması ile birlikte yaklaşık 2 aylık süre içerisinde yapmış oldukları öğrenci masaları, öğretmen Kitaplığı,  öğretmenler odası, toplantı masası gibi çalışmaların karşılığında çok iyi ücret kazandıklarını belirten Mobilya ve Metal Bölümü öğrencilerinden Ömer Buğur ve Emre Yılmaz, “boş olarak gezmektense bu işleri yaparak hem mesleklerini geliştirdiklerini, hem para kazanarak, okul öncesi harçlıklarını ve aile bütçelerine katkı sağladıklarını” belirttiler..