Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan sporun 27 yıldır dinmeyen acısı

Erzincan spor, bundan 27 yıl önce Ankara’ya PTT  Spor deplasmanına giderken Kırıkkale’nin Delice ilçesinde geçirdiği trafik kazasını ve kazada kaybettiği 3 kişinin anısını bu yıl da yaşatmak için sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulundu.

Erzincan spor, bundan 27

21 Şubat 1997 günü 2. Futbol Liginde deplasmanda oynayacağı mücadele için Ankara’ya giderken Kırıkkale yakınlarında bir tırla çarpışan 30 kişililik Erzincan spor kafilesinde bulunan 3 kişi vefat etmişti. 27 kişinin de yaralandığı bu acı trafik kazası günlerce ülke gündemini meşgul etmişti.

Futbolcular Vedat Çimen ve Cumhur Alan ile yönetici Cengiz Özker bu kazada hayatını kaybederken yaralanan diğer yönetici ve futbolculardan birçoğu ağır bir şekilde yaralanmış bazıları da futbolu bırakacak seviyeye gelmişti.

24Erzincanspor Kulübü de bu acı günü unutmayarak sosyal medya hesaplarından kaybettiği üç canı paylaşarak duyurdu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “ 21 Şubat 1997 tarihinde Kırıkkale yakınlarında takım otobüsümüzün talihsiz bir kaza geçirmesi sonucu tüm şehrimiz yasa boğuldu.

21 ŞUBAT TÜRK FUTBOLUNUN EN KARA GÜNLERİNDEN BİRİ OLARAK TARİHE GEÇTİ

Bu elim kazada yaşamlarını yitiren Yönetici Cengiz Özker sporculardan takım kaptanı Vedat Çimen ve Cumhur Alan’ı sevgi, rahmet ve özlemle anıyoruz.”