Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eczanelerde Ücretsiz Maske Dağıtımı Başladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs salgınının Türkiye’de de etkisini göstermesi ile birlikte alınan önlemler içerisinde vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımının ifade edilmesi sonrası Erzincan’da vatandaşlar, eczaneye giderek, TC kimlik numaraları Baba adı ve doğum tarihlerinin sisteme girilmesi ve onaylanması ile 5 adet maskelerini alabiliyorlar.

Tüm dünyayı etkisi altına

Korona virüs Türkiye’de etkisini hızlı bir şekilde arttırmaya devam ediyor. Her geçen gün vaka ve ölüm sayılarının artması sebebiyle yeni önlemler alınmaya devam ediliyor. Alınan önlemler içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımının yapılacağını ifade etmişti.

Eczanelerde dağıtılmaya başlanan maskeler için TC kimlik numarası veya Sağlık Bakanlığından Cep telefonlarına gelen kod ile başvurular yapılabilecek. Sağlık Bakanlığından cep telefonlarına kod gelmemiş vatandaşlar Erzincan’da eczaneye giderek, TC kimlik numaraları ile birlikte baba adı ve doğum tarihinin sisteme girilmesi ve sağlık bakanlığı tarafından onay verilmesi sonrasında 10 günlük karşılığı 5 adet maskelerini ücretsiz olarak alabiliyorlar.

Erzincan’da ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili bilgi veren Erzincan Eczacılar Odası Başkanı ve Burak Eczanesi sahibi Eczacı Burak Sarıkaya, “Vatandaşlar ücretsiz maske için eczanelere başvurduklarında ister cep telefonlarına Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen Kod ile isterse TC kimlik numarası ile baba adı  ve doğum tarihinin sisteme girilmesi sonrası Sağlık bakanlığının onay vermesi ile birlikte 5 adet ücretsiz maskelerini alabiliyorlar. Maskeleri alabilmeleri için mutlaka sistemin onay vermesi gerekiyor” dedi.

Sistemin açılması ile birlikte dağıtıma başladıklarını söyleyen Sarıkaya açıklamasında; “Vatandaşlar eczanemize ücretsiz maskelerini almak için gelmeye başladılar. Gelen vatandaşlardan TC kimlik numaralarını alıyoruz, TC kimlik numarası ile birlikte baba adı ve doğum tarihini de sistemimize giriyoruz. Sağlık Bakanlığı onay verdikten sonra 5 adet maskeyi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak veriyoruz. Maske dağıtımı ile sadece Kamu hizmeti verdiklerini kesinlikle hiçbir ücret alımının söz konusu olmadığını da söyleyen Sarıkaya, Bu sistem ile mağduriyette engellenmiş oldu. Mağduriyetler giderildi. Ülke genelinde 40 Milyon maske dağıtımı yapıldı” dedi.

Erzincan’da eczanelerin ücretsiz maske dağıtımı uygulamasının başlamasının ardından maskesini temin eden F. K isimli vatandaş, uygulamanın çok güvenilir ve faydalı olduğunu belirterek, “Eczaneye gelip kimlik numaram ile birlikte baba adı ve doğum tarihimi verdim, sisteme girdiler ardından ücretsiz 10 günlük 5 adet maskemi aldım. Bu sistemin Sağlık Bakanlığımız tarafından hayata geçirilmesi güvenilir oldu. Pandemi ortamında böyle bir uygulama vatandaş için çok faydalı oldu” şeklinde konuştu.