Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belgelerini Aldılar

Erzincan Belediyesi ev hanımlarına meslek edindirilmesi, istihdam oluşturması ve ev ekonomisine katkı sağlamalarına imkân tanınması amacıyla verilen kurslara katılan 486 kursiyer sertifikalarını il protokolünün katılımıyla düzenlenen törenle aldı.

Erzincan Belediyesi ev hanımlarına

Erzincan Belediyesi “Meslek Edindirme ve Eğitim Kursları” 2019 yılı 1 ve 2. Dönem sertifika töreni yapıldı. Programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İŞKUR İl Müdürü Ömer Faruk Çelik, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Temel Çiçek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bedir Limon, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Dekoratif tablo, kök boya kilim dokuma, örgü bebek, bakır işlemeciliği, tığ örücülüğü, keçe aksesuarları makrome kursu, şiş örücülüğü kursu, elde Türk işlemeleri kursu ve kemoterapi gören hanımlara yönelik Amigurumi kursu gibi yerel ve geleneksel ürünlerin imalatı konusunda yetiştirilen 486 kursiyer eğitimlerini tamamlamalarının ardından düzenlenen programda il protokolünün elinden sertifikalarını aldılar.

Kursiyerlerin bir kısmı eğitim aldıkları iş kollarında çalışmaya başladılar. 3 Bin 172 kişi de 2020 yılı içersin de yapılacak olan kurslara müracaat etmiş bulunmakta.

Süleyman Demirel İş Merkezinde 17 uzman eğitici nezaretinde verilen eğitimlerin ardından burada üretilen ürünlerin yine Süleyman Demirel İş Merkezinde zemin katta oluşturulan Ermek satış Mağazasında satışı yapılmakta.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun; Öncelikle bir kursun hayata geçmesinde bize katkılarını esirgemeyen sayın valimize şükranlarımı sunuyorum. İl İstihdam Kurulunda kararların alınmasında hiçbir tereddüt göstermeden siz değerli hemşerilerimin bu kursta zamanınızı değerlendirmeniz için gerekli bütçenin ayrılmasında başta sayın valimizin talimatları ve ilgili müdürlüklerimizin gayreti ile siz değerli hemşerilerimin 486 kişinin bu sertifikayı almaya hak kazandığı bugün gözler önüne serildi. Bunun devamı için kendilerinden ne zaman yardım talep etsek mutlaka yanımızda olduklarını ifade ettiler. Sizleri de ziyaret ettiğinde özellikle hastalarımızın olduğu kursun devamı için talimatları oldu kendilerinin sayın valimin. İlimizin katkısı noktasında hangi alanda olursa olsun zaten katkıları var ama sizlere de verdiği değerden dolayı sizlerin adına ve şahsım adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Sizlerden aldığımız ilhamla acaba neler yapabilirizi konuştuk. Bugün Erzincan’da tekstile yine sayın valimizin başkanlığında bir değer bir katkı sunulmakta, fabrika yapılmakta. Onun alt zemininde yeni elemanlar yetiştirebilmek için ERMEK bünyesinde acaba bir çalışma yapabilir miyiz diye bir proje ortaya koyduk. Bugün çalışmalarını yapıyoruz en kısa sürede İnşallah sonuçlarını verecek. Ve meslek edindirme adında tekstilde kendine bir meslek sahibi olarak hanım kardeşlerimizi mutlaka burada görev alacaklarını düşünüyorum onun için de bunun müjdesini buradan vermek istiyorum. Bu gayretimiz İnşallah sonuç verecek en az belli bir sayı söylemek istemiyorum ama diğer fabrikalarla birlikte 1000-1500’ü aşkın hemşerimiz iş bulma imkânına kavuşmuş olacak şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Yine yeni dönemde İl İstihdam Kurulu toplantımızda talebimiz olacak sayın valimizin de müsaadeleriyle bütçe inşallah alabilirsek ki ondan şüphemiz yok yine bu kursların devamını mutlaka sağlayacağız. Etrafınızda ki komşulardan kim olursa olsun ayrım yapmadan mutlaka bir meslek etme arzusu olanları kursumuza müracaatlarını bekliyoruz. Şimdiden sertifikalarımız hayırlı olsun diyorum saygılar sunuyorum” dedi.

Başkan Aksun’un Konuşmasının ardından Vali Arslantaş ise konuşmalarında; Her yıl İl İstihdam Kurulunda meslek edindirmek için birlikte programlar hazırlıyoruz. Erzincan Belediyemizin de geçtiğimiz dönem içerisinde toplam bütçemizin yarıdan fazlasını sadece belediyeye tahsis etmek suretiyle kurslarını destekledik. Yine İş-Kur Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediye Başkanlığımızın personelleri çok kıymetli çalışmalar koydu ortaya. Bugün de zahmetin rahmete, emeğin yemeğe dönüştüğü mutluluklarımızın belgelerle tescillendiği noktaya geldik” dedi ve kursiyerleri tebrik etti.

Süleyman Demirel İş Merkezinde 17 uzman eğitici nezaretinde verilen eğitimlerin ardından burada üretilen ürünler, yine Süleyman Demirel İş Merkezinde zemin katta oluşturulan ERMEK Satış Mağazasında satışı yapılıyor.