Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayat Ekmeğe Talim Ediyorlar

Erzincan’ın en kalabalık mahallelerinden olan Atatürk Mahallesi Aydınlık evlerde ikamet eden yaşları 70 ile 85 olan mahalle sakinleri bir araya gelerek mahallelerinde bakkal veya büfe olmadığını belirterek yetkililerden yardım talep ettiler.

Erzincan’ın en kalabalık mahallelerinden

Atatürk Mahallesi Aydınlık evlerde bulunan eski Aydınlık evler camisinin altında bakkal bulunduğunu fakat caminin yıkılarak yenisinin yapılmasının ardından bakkallarının da yıkılması ile özellikle ekmek alma noktasında sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Mahalle muhtarlarına konunun iletildiğini fakat hiçbir girişimde bulunulmamasından dolayı sitem eden mahalle sakinleri her zaman çocuklarının yanlarında olmadıklarını belirterek, en yakın market ya da bakkal 1-2 kilometre uzaklıkta zaten yaşımız geçmiş yürümekte zorluk çekiyoruz. İlla da bakkal olsun demiyoruz sadece ekmek satılan bir büfenin olması bile yeter. Artık Bayat ekmek yemek istemiyoruz dediler.

Atatürk Mahallesi sakinlerinden 72 yaşında ki Hatice Bilyay, Yaşlı ve hasta olduğundan dolayı yürümekte zorluk çektiğini belirterek, Biz bakkal istiyoruz, Bu mahallede oturuyoruz. Eşim 95 yaşında ekmek almaya gidemiyoruz, ekmeğe ihtiyacımız oluyor. Çok müracaatlarda bulunduk, hiç kimseden bir ses çıkmadı. Yetkililer sesimizi duysun. Biz bakkal istiyoruz” dedi.

Bir başka mahalle sakini Saime Çankaya ise 73 yaşında olduğunu söyleyerek, “çocuklarım uzakta yanımızda değil, ekmek alamıyoruz, çünkü gidip gelemiyoruz. Mahallemize sadece ekmek alacağımız bir bakkalımız olsun istiyoruz” dedi.

68 yaşında rahatsız olduğun söyleyen Sümbül Demir ise, komşularım belirtiler mahallemizde bakkal olsun istiyoruz” dedi. Mahallelerinde yaşlıların fazla olduğunu belirten mahalle sakini, çoğu zaman yaşlılarımız bizlerden talep ediyorlar. Fakat bizlerde her zaman yardımlarına yetişemiyoruz. Mahallemizde bir bakkal olursa çok sevinirim” dedi.