Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Av. Aktürk; “Afet Öldürmez İhmal Öldürür”

1992 Erzincan Depreminin 32 yıl dönümünde bir anma mesajı yayınlayan Erzincan barosu başkanı Av. Adem Aktürk; Erzincan’ımız, 13 Mart 1992 tarihinde akşam saat 19.20’de büyüklüğü 6,8 olarak açıklanan deprem ile karşı karşıya kalmıştır” dedi.

1992 Erzincan Depreminin 32

Başkan Av. Aktürk mesajında; 1939 yılında tarihinin en büyük felaketini gören Erzincan insanı, 1992 yılında ki deprem ile bu acıyı yeniden yaşamıştır.

Depremde; 653 vatandaşımız vefat etmiş, 3850 vatandaşımız ise enkaz altında kalarak yaralanmıştır. 4534 konut ve 954 işyeri ise yerle bir olmuştur. Fay hattı üzerinde olan şehrimiz, birçok kez yıkıcı depremlerle karşı karşıya kalmıştır.

Şehrimizde yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, yüzlerce vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan 13 Mart Depremi’nin üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen; acılarımızın hala taze olduğunu ve yaşanan felaket neticesinde hayatını kaybedilenlerin hiçbir zaman unutulmadığını ifade etmek isterim. Böyle bir felaketin yıl dönümü; Türkiye’nin bir deprem ülkesi, şehrimizin bir deprem şehri olduğu ve olası depremlere karşı her an hazırlıklı olmamız açısından çok önemlidir.

13 Mart depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı sürekli hatırlatan bir tarih olacaktır. Depremde meydana gelecek can ve mal kayıplarının en az seviyeye indirilmesi için, “Afet Öldürmez İhmal Öldürür” sözü gereğince bina yapan vatandaşlarımız ile denetim yapan kurum ve kuruluşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Bu nedenle yapılan binaların depreme dayanıklı olması için çalışmalar en üst seviyeye çıkartılmalıdır.

Bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisi ile, 13 Mart 1992 Erzincan Depreminin 32. yıl dönümünde; hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, ailelerine ve Erzincanlı hemşerilerimize başsağlığı diliyoruz.