Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suudi Arabistan’da ticaret var

Türkiye Suudi Arabistan işadamlarının katıldığı, yılda bir yapılan uluslar arası IBF (International Business Forum – Uluslararası İş Forumu)na Erzincan MUSİAD’ ta katılım sağladı.

Türkiye Suudi Arabistan işadamlarının

2024 yıl ilk IBF (International Business Forum – Uluslararası İş Forumu), Türkiye Suudi Arabistan işadamlarının katıldığı, yılda bir yapılan kongre ve beraberindeki ticari faaliyetlerle bir araya gelinen, 1995 yılında MÜSİAD tarafından, kurucularımızdan olan Erol YARAR başkanımızın organize ettiği uluslararası bir platformdur.

Erzincan MÜSİAD’ı temsilen Erzincan Şube başkanı Ertan Buyruk ve mobilya Sektör Kurulu başkanı Nebil Cerrahpasa, MTO başkanı Muhammet Karataş ile Suudi Arabistan Riyad başlayıp Cidde, Mekke ve Medine son bulacak on günlük lbf ( Uluslararası iş formu)Fuar ve  konferansların yer aldığı ikili ilişkilerin en üst seviyede ticarete dönüştüğü katılım sağladı.

Erzincan Şube başkanı Ertan Buyruk, gerçekleştirilen form ile ilgili yaptığı açıklamasında; “IBF Suudi Arabistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı Resmî Açılış Programı, T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Suudi Arabistan Dr. Majed Abdullah Al-Kassabı, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Riyad ticaret odası başkanı katılımlarıyla Riyad fuar merkezi Auditorium salonunda açılışı gerçekleştirildi.  Suudi Arabistan’a Türkiye’den iki uçakla Charter uçuş olarak birçok işadamı ile birlikte çıkartma yapıldı.

Suudi kral Muhammed bin Selman; Suudi Arabistan’ın 2030 yılına kadar bütün sektörlerde iş gelişmesi için Bütün dünyaya çağrıda bulunmuş. Türkiye’de bunun üzerine Suudi Arabistan’da bütün iş kolları için pazar olduğunu ve buradan bize düşecek payı alabilmek için çalışmalar başlatmış bulunuyor.  Suudi Arabistan’da altyapı işleri yapan, geri firmalarına, Karayolları yapan ve ağırlıklı inşaat yapan müteahhitlere burada oldukça iş var. Sadece inşaat sektörünün yıllık cirosu 250 milyar dolar Suudi Arabistan’da enerjiden sonra en güçlü sektörümüz inşaat olarak lanse ettiler, ayrıca inşaat malzemeleri Toptancılığı gıda sektörleri yine geçerli iş kollardan biri. Hani derler ya burada ekmek var. Fırsatı değerlendirmek gerekiyor.  Çarşamba günü de Cide’ye geçeceğiz yine burada da aynı şekilde fuar ve ilişkilerin oldu görüşmeler yapılacak. Benim anladığım kadar ve gördüğüm tespitler neticesinde Erzincan tüccarları buralardan oldukça karlı ticaret yapabilir. Allah nasip ederse tekrar tekrar gelinip görüştüğümüz kişilerle sıcak ilişkiler kurarak işimize bakabiliriz. Yine tespitlerin sonucunda Suudiler Türkiye ile iş yapmak istiyorlar nedeni ise Türklere ticaretten güvenmeleri.

Buradaki pazarın çoğunluğunu hatta oldukça fazlasını Çinliler ele geçirmişler. Tercih noktasında bizlere önemsiyorlar Bizler biraz gayret de buraların ticaretini takip etsek bir sıfır önde başlayacağız. Bunun da en büyük sebeplerinden biri devletimizin dış ticarette her türlü Anlaşmalar yapmış olması. İşte bu gezimiz bizlerin daha kazançlı çıkmamız için Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda olması

İnşallah Erzincan bu konuda duyarlılığını gösterecek ve kabuğunu kıracak ihracat noktasında kendisine üst sıralara çıkaracak.