Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mavi giyerek diyabet farkındalığı oluşturdular

14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde okul bahçesinde bir araya gelen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve akademisyenler mavi giyerek diyabet farkındalığı oluşturdular.

14 Kasım Dünya Diyabet

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde diyabet farkındalığı oluşturmak amacıyla mavi halka oluşturarak bir araya geldi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi ve Pozitif Beslenme Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Sevil Karahan Yılmaz liderliğinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, diyabetin sembolü olan mavi rengi giyerek farkındalık yarattı.

Etkinlikle ilgili konuşan Doç. Dr. Sevil Karahan Yılmaz, “Bugün Pozitif Beslenme Kulübü öğrencileri ve diğer katılımcılarla bir araya gelerek, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nü anmak ve diyabet farkındalığı oluşturmak adına mavi giyme etkinliği düzenledik” dedi.

MAVİ HALKA, DİYABET FARKINDALIĞININ KÜRESEL SEMBOLÜDÜR

Etkinliğe katılan Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinden Beyza Kocatürk, mavi giyerek farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaparak, “Özellikle TİP-1 diyabetli kişilerde yaşam kurtarıcı insulini bulan bilim adamı Sir Frederik Banting’in doğum günü olduğundan 14 Kasım seçilmiştir. Sembolümüz olan mavi halka, diyabet farkındalığının küresel sembolüdür. Halka, yaşamı ve sağlığı temsil eder. Mavi renk ise tüm insanları altında birleştiren gökyüzünü çağrıştırır. Diyabet salgınına yanıt olarak küresel diyabet topluluğunun birliğini ifade eder. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından, Dünya Diyabet Günü kampanyası için her yıl belirlenen özel temanın bu yıl ‘Diyabet Riskinin Bilinmesi’ olduğunu söylemek isterim” şeklinde konuştu.

Diyabetin ciddi komplikasyonlara neden olabilen bir hastalık olduğuna değinen bir diğer öğrenci, İrfan Göğdeniz ise, “Diyabet, kalp hastalıkları, böbrek yetmezliği, görme kaybı ve sinir hasarı gibi komplikasyonlara neden olabiliyor. Ancak erken teşhis ve uygun tedavi ile bu riskleri azaltmak mümkündür. Dünya Diyabet Günü, toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve sağlıklı yaşam tarzlarına vurgu yaparak diyabetin önlenmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlenir” dedi.

Erzincan Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin mavi giyerek gerçekleştirdiği etkinlik, diyabetle ilgili toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.