Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kermes Düzenlediler

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Erzincan temsilciliği dernek yönetimi tarafından Doğu Türkistan’a uzana köprü adı altında Türkistan’da yaşayanlar için kermes düzenledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Erzincan temsilciliği dernek yönetimi tarafından Doğu Türkistan’a uzana köprü adı altında Türkistan’da yaşayanlar için kermes düzenledi.

Açılan  kermes programında konuşan  İHH Erzincan  Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Uçar; “ İHH  insani yardım vakfı Erzincan teşkilat olarak 2009 yılı ilk icraatını zorla Doğu Türkistan’da yaşanan son 100 yıllık bir zulmü mezalimi Türkiye ve Erzincan’a bütün dünyaya insanlara duyurmak için bu çalışmanın faaliyetimizi başladık.  Biz Müslüman olarak şuna inanıyoruz.  Siz iman etmedikçe cennete giremezsiniz birbirinizi sevmedikçe de Kamil manada iman etmiş sayılmazsınız. Biz Müslümanlar olarak aynı bedenin aynı bedende can gibiyiz.  Ayrı bedenin uzunları gibiyiz ve biz Müslümanlar olarak aynı duvarın tuğlaları olarak inanarak bütün sesinizi dünyaya duyurmak istiyoruz.  Biz de ilk önce kendimizi milleti bütün ümmeti harekete geçirmek için bu faaliyeti bize başladık.  Çünkü biz Müslüman olarak Türk halkı olarak bütün dünyanın mazlum coğrafyanın yarısında yanındayız” dedi.

İHH Gençlik   Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  üniversite öğrencisi Fatma ışıklı ise yaptığı açıklamasın da; “ mazlum kardeşlerimiz için esareti altında olan kardeşlerimize sesimizi duyurabilmek bilinçlenmek adına burada sadece en fazla yapabileceğimiz yardımlaşma onları sesini duyurabilmek de burada da biz kermes yapıyoruz.  Özellikle gençlerimiz bu konuda bilinçlenmesi adına bekliyoruz.  Özellikle gençlerimizin ısrarla bunun üzerinde duruyorum.  Biz buradaki kermesimize gerek  Türkiye’deki gerek Erzincan’daki Doğu Türkistanlı kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız. İnşallah da bundan sonra faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu bir başlangıç gençlerimizi duyarlı olan herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet  Meydanında  gerçekleştirilen kermes programına vatandaşlarında ilgisi yoğun olurken kermesin 13-14- ve 15 Nisan tarihlerinde saat 10.00 ile 17.00 arasında açık kalacak

Haber: Hasan Çakmak