Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERKAR Enerji A.Ş’ den Önemli Yatırım

Ülke ekonomisine ve Erzincan’a önemli katkı sunan ve yatırımlarına devam eden ERKAR Enerji A.Ş Çöpten Enerji üretimi santralinde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Karagül Yatırımlar devam edecek dedi.

Ülke ekonomisine ve Erzincan’a

Vahşi depolama alanı olarak kullanılan katı atık tesisinde çöpler elektrik enerjisine dönüştürüldüğü gibi yeşillendirme ve ağaçlandırma faaliyetleri ile kirlilikte ortadan kaldırılıyor

En son teknoloji ile kurulan tesis sayesinde hem çöplerin bertarafı sağlanıyor hem de elektrik enerjisi elde ediliyor.

Tesisi ile ilgili olarak bilgi veren ERKAR Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Karagül, Yatırım bedeli 15 Milyon TL olan 2018 yılında başladıkları yatırımın 2019 yılı sonlarında yüzde 90’ının tamamlandığını ve üretime başladıklarını belirtti.

ERKAR Enerji A.Ş olarak Çöpten enerji üretim santrali alanında çöp dağının çevresinin bahar ayı ile birlikte yeşillendirme ve ağaçlandırma faaliyetlerine başlanacağını belirten Karagül, “Proje ile Atmosfere en çok zarar veren Metan gazının doğaya salınımının engellendiğini, Yağmur ve kar sularının çöpten sızarak doğal kaynaklara karışımının engellendiğini, yanma ve patlama riskinin tamamen engellenerek, çevreye ve doğaya güzel bir görüntü kazandırıldığını, Özellikle Ülke ekonomisine ve Belediye bütçesine ciddi anlamda gelir kazandırıldığını ifade etti..

Ülke Ekonomisine Erzincan’a katkı sağlamaya devam edeceklerini söyleyen ERKAR Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Karagül, “Çöpten Enerji santralimize Orta Amerika Ülkelerinden misafirlerimiz geliyor tesislerimizi geziyorlar bizlerde kendilerine bilgilendirmelerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.