Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATV ve kros motorlarla çıktıkları 3 bin rakımda mantar topladılar

ERZİNCAN’DA ADRENALİN TUTKUNU VATANDAŞLAR ATV VE KROS MOTORLARLA ERGAN DAĞI’NIN ZİRVESİNDE MANTAR TOPLAYARAK DOĞANIN TADINI ÇIKARDI

ERZİNCAN’DA ADRENALİN TUTKUNU VATANDAŞLAR

Erzincan’da adrenalin tutkunu vatandaşlar ATV ve kros motorlarla Ergan Dağı’nın zirvesinde mantar toplayarak doğanın tadını çıkardı.

Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte hava vatandaşlar doğada kendiliğinden yetişen protein deposu mantarları toplamaya başladı. Uzmanlar bilinmeyen mantarların toplanmamasını, mantarların da sapından kesilerek toplanmasını istedi. Ergan Dağı’nda ATV ve kros motorlarla 3 bin rakım yüksekliğe çıkan adrenalin tutkunu Serhat Sarıçiçek ve Çağlar Akkan hem doğanın tadını çıkardı hem de doğal mantar topladı.

Mantar toplarken zehirli mantara dikkat çeken Çağlar Akkan, her mantarın yenilemeyeceğini ve buna çok dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, herkesin yiyebileceği ve mor bacak adı verilen mantarı topladıklarını bu mantarın zehirli olmadığını ve mevsim itibarı ile en taze mantarın şu an toplanabildiğini ifade etti.

Doğayla baş başa, muhteşem görüntüler arasında sadece ATV ve kros motorlarının çıkabildiği bölgelere çıkan sporcular bir yandan spor yaparken diğer yandan mantar topladılar.